A devenit din ce în ce mai greu să ieşi în evidenţă în faţa potenţialilor angajatori, de aceea apar în ultima perioadă tot felul de variante alternative din ce în ce mai creative de a te pune în valoare ca şi candidat. Spre exemplu, trimiterea unui filmuleţ de autoprezentare către angajator este o metodă care câştigă teren şi în România, după ce a devenit deja clasică în străinătate.

Mai multe firme şi site-uri de recrutare le oferă candidaţilor oportunitatea să-i impresioneze pe angajatori prin modul în care se prezintă “live”. Acest tip de video este considerat de către specialişti echivalent cu un prim interviu, cel care are rol de preselecţie. Astfel, compania şi angajatul câştigă timp, iar şansele de a fi chemat la o întâlnire care se va concretiza într-o ofertă de angajare cresc.

Ce este un Video CV?

Video CV-ul prezintă într-un mod interactiv abilităţile profesionale ale fiecăruia, condensate într-un material filmat de scurtă durată (1-2 minute), sub îndrumarea unui expert în resurse umane şi filmat cât mai profesionist pentru ca imaginea şi sunetul să fie clare. Este practic o carte de vizită online, ce reprezintă fiecare persoană. Imaginile definesc viitorul angajat, vorbesc despre el, despre ceea vrea să ofere, despre cine este acesta ca om, despre valorile în care crede şi încotro vrea să se îndrepte. În final, imaginile realizate fac cât o mie de cuvinte, într-un timp foarte scurt. Angajatorii văd, analizează şi îşi fac o primă impresie despre potenţialul angajat şi coleg. Astfel, salvează timp şi bani, de multe ori putând înlocui şi un interviu de cunoaştere.

De ce anume trebuie să ţii cont când îţi faci un Video CV?
• Îmbracă-te cu o ţinută adecvată, la fel cum te-ai îmbrăca pentru un interviu real
• CV-ul trebui să fie succinct, trebuie să conţină numele, vârsta, experienţa, aptitudinile şi obiectivul tău profesional.
• Transmite un mesaj sincer şi nu foarte lung (minimum 60 secunde, maximum 2 minute)
• Nu citi de pe foaia de hartie abilităţile şi experienţa ta, ci vorbeşte liber şi încrezător.
• Să nu-ti fie teamă să fii creativ, foloseşte umorul şi efectele de editare care să te reprezinte
• Asigură-te că este memorabil punându-ţi amprenta personal în acesta

La ce întrebări trebuie să răspundă candidatul într-un Video CV?

1. Ce fel de job cauţi?
Care este obiectivul tău profesional? În ce domeniu vrei să lucrezi? Ce fel de poziţie cauţi?
2. Care sunt cele mai mari calităţi ale tale?
Nu pierde ocazia de a-ţi pune în lumină punctele forte. Încearcă să fii original şi să eviţi stereotipurile.
3. Care este nivelul tău de educaţie?
Nu uita să menţionezi ce facultate ai absolvit sau specializarea la care eşti încă student.
4. Ce experienţă profesională ai?
Menţionează pe scurt cele mai importante locuri de muncă şi principalele realizări.
5. Ce limbi străine vorbeşti?
Un video CV este un instrument perfect pentru a-ţi demonstra cunostinţele de limbi străine, aşa că alocă-ti timp pentru a rosti câteva fraze în limbile pe care le vorbeşti.

De ce este bine să ai un Video CV?

• Ţi se creează o imagine profesională de top;
• Prin Video CV angajatorii pot vedea şi o parte din personalitatea ta;
• Vorbeşti deschis şi sincer despre ceea ce oferi, ceea ce ştii şi despre valorile tale;
• Demonstrezi cum aduci plus-valoare prin munca ta;
• Nu mai pierzi timpul ducându-te la interviuri care nu se finalizează cu un loc de muncă mai bun;
• Poţi fi găsit rapid, eficient;
• Fiind online, nu esti împiedicat de nicio graniţă, îl poate găsi oricine, de oriunde în lume;
• Poţi ataşa materialul video pe email, pe reţelele sociale, pe site-urile de recrutare sau pe cele dedicate domeniului de interes;
• Nu ai absolut nimic de ascuns, eşti tu însuţi.

Un astfel de CV le este de ajutor nu numai celor cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, ci şi studenţilor care aplică pentru un internship sau o bursă de studiu. Este important să se țină cont de faptul că un video CV nu este suficient pentru a obține un loc de muncă, dar poate ajuta dacă este facut corespunzător. Realizat greşit poate să aibă un efect invers, putând să dăuneze imaginii candidatului. Video CV-ul nu înlocuieşte CV-ul clasic, care are o greutate mai mare în decizia de angajare, spun specialiştii, însă îţi creşte şansele de a fi chemat la interviul de angajare.

De obicei, CV-urile însoţite de o prezentare video sunt mai vizualizate de către angajatori decât cele simple. (sursa: catalog-cursuri.ro; cariereonline.ro )

PacPac StudioS realizează Video CV-uri profesionale. Toţi candidaţii vor beneficia de consiliere de la profesionişti în prezentare video. Prezentatori Tv şi specialişti în resurse umane vor ajuta candidatul să facă o prezentare corespunzătoare, de impact şi, cu ajutorul echipamentelor video profesionale (camere video, microfoane, lumini, greenscreen/chroma), va rezulta un Video Cv de calitate.

Investiţia într-un Video CV profesional este de doar 99 euro, consilierea de specialitate este inclusă! De asemenea, ne putem deplasa la o locaţie aleasă de candidat, oriunde în Bucureşti, fără un cost suplimentar. Contactează-ne!