În articolul precedent, menționam câteva sfaturi pentru o promovare eficientă. Astfel, am evidențiat importanța de a ști clar care sunt nevoie afacerii dumneavoastră și de a vă cunoaște în detaliu audiența.

Atunci când faceți o analiză a publicului țintă, este important să determinați care sunt beneficiile obținute de acesta dacă alege serviciile sau produsele dumneavoastră. De asemenea, aflați și frustrările/temerile lui când solicită astfel de lucruri. (Se pot afla din mai multe surse: forumuri, comentarii online, testimoniale, concurență, sondaje făcute cu potențialii clienți). Acest aspect este foarte relevant, deoarece porniți din start pregătiți pentru a combate o eventuală rezistență.

  1. Stabiliți strategia de marketing!
4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)

      4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)

Vă cunoașteți nevoile, știți cu exactitate cui vă adresați, este momentul să treceți la acțiune! În funcție de scopul stabilit și de profilul publicului/clientului alegeți tipul adecvat de material cu care veți începe campania de marketing. Video este instrumentul cel mai eficient atunci când vine vorba de transmiterea unui mesaj. Sunteți pus în fața audienței, vă puteți exprima clar, fără a fi limitat în vreun fel. Puteți vorbi chiar dumneavoastră sau puteți angaja un actor. Imaginile în mișcare captează mult mai rapid atenția. Să nu uităm de faptul că puteți adăuga un fundal sonor, pentru a îi induce mai ușor privitorului starea dorită.

Exemple de materiale video: spoturi publicitare, filme de prezentare, filme de tip tutorial, testimoniale, virale, video training-uri, seminarii, transmisiuni live, videoclipuri muzicale, colaje video, interviuri, video CV-uri, emisiuni online, concursuri etc.

Dacă nu doriți să vă promovați prin video, puteți face apel la afișaj stradal, pliante, parteneriat cu alte firme etc.

   Strategiile de promovare sunt complementare, nu se exclud unele pe celelalte.

  1. Decideți dacă lucrați singur sau cu profesioniști!
4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)

4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)

Indiferent de strategia pe care o adoptați, această etapă este esențială. În continuare, voi analiza strategia de promovare prin intermediul video.

În funcție de scop și de buget, alegeți dacă vă realizați singuri materialele sau apelați la profesioniști din domeniul producției video (scenariști, regizori, operatori de imagine sau sunet, editori video, actori, stiliști etc.). Fie că aveți deja o idee de clip, că vă adunați echipa și o găsiți împreună sau aveți nevoie de ajutor de la profesioniști, este recomandat ca, înainte de procesul de producție, să fie clar conceptul, obiectivele și planul de acțiune în promovarea materialelor video. În acest mod se diminuează riscul de a se risipi bani, timp și energie pentru a realiza ceva ce nu se va putea folosi la adevărata valoare. Dacă nu există de la început o idee clară, atunci se pot folosi exemple relevante, care se găsesc deja online și care pot fi o sursă de inspirație pentru viitoarele clipuri.

Pe scurt, trebuie să:

1. știți cu exactitate ce doriți să spuneți și motivul pentru care faceți asta,

2. cunoașteți audiența

3. stabiliți strategia de marketing

4. decideți dacă lucrați singur sau ajutat de profesioniști

5. ACȚIONAȚI!

 

 

V-ar putea interesa și:

  1. Strategii de promovare video pentru start-up-uri (Part. I)
  2. Trendurile anului 2016 în materie de video marketing
  3. Facebook vs. YouTube (Part. I)
  4. 5 modalități prin care puteți îmbunătăți implicarea abonaților pe canalul de YouTube. 
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.