Trăim în secolul vitezei, într-o lume în continuă schimbare, iar acest lucru nu afectează numai individul, ci și piața business. Abundența firmelor pe domenii similare, precum și evoluția tipului de consumator au determinat crearea de noi strategii de marketing, din ce în ce mai diverse și mai atractive. Dacă în trecut concurența reprezenta cea mai mare problemă, în prezent imunitatea dezvoltată de consumator atunci când este asaltat de reclame este cea care dă bătăi de cap. Cu toate acestea, există branduri care nu numai că supraviețuiesc, dar au și câștig substanțial. Cum reușesc?!
INVESTESC CORECT!
Ce înseamnă să investești corect?
- Înseamnă să știi cui te adresezi și, mai ales, cum să te adresezi!
- Să fii tot timpul informat cu privire la cele mai noi strategii de atragere a clienților!
- Să le aplici!
- Să reiei constant pașii anterior menționați!
Dacă ai o companie la început de drum, investește în publicitate! Vei fi cunoscut.
Dacă ai o companie deschisă de mult timp, însă profitul nu este cel așteptat, investește în publicitate! Te vei poziționa în mintea clienților.
Dacă ai o companie profitabilă și te întrebi cum te poate ajuta advertisingul, revino la prima frază! Consumatorul este din ce în ce mai selectiv, mai atent și sceptic cu privire la reclamele care îi sunt adresate. Gândește-te la orice brand și vezi dacă notorietatea l-a făcut să renunțe la investiția în imagine. Din contră! A investit cu și mai mult patos, fiind conștient de avantaje.
După cum ai văzut, publicitatea nu are numai rolul de te face cunoscut, ci și de poziționare în mintea consumatorului și de reamintire.
Acum că am stabilit cât de important este, să vedem cum putem face asta.
Tactici care, până nu demult, aveau un succes fulminant, în prezent sunt ignorate în totalitate de către consumatori. Spre exemplu, pliantele. Acestea nu numai că nu mai sunt citite integral, dar, de multe ori, nici numele produsului sau al firmei producătoare nu mai reprezintă o curiozitate.
La polul opus, în continuă creștere a numărului de simpatizanți se află
video marketingul.
Rețelele de socializare se adaptează pieței și pun accent pe calitatea cu care se pot vizualiza clipurile. Fie ca userii vor folosi tableta, laptopul sau PC-ul aceștia trebuie să poată utiliza la performanță maximă sistemul de redare. Traficul video mobil devine rapid cel mai important pe piața media, estimându-se că, până în 2019, acesta va reprezenta 72% din totalul de trafic de date.
Strategia multi-platformă se poate dovedi a fi cea mai inspirată. O activitate cât mai intensă pe diverse tipuri de media, va conduce la o creștere a notorietății.
Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere câteva aspecte.
- Respectă cu strictețe agenda de upload!
Dacă ai deja un program cu care încerci să obișnuiești consumatorii, nu te abate de la el. Dacă nu ai, crează unul!
- Profită de interactivitatea YouTube!
YouTube este al 3-lea cel mai accesat website din întreaga lume și al 2-lea cel mai folosit motor de căutare. Crearea unui canal va aduce un număr semnificativ de vizualizări.
- Ai grijă la optimizarea lungimii video. Să nu fie nici prea lung, nici prea scurt. Oamenii nu au timp și răbdare să urmărească un clip prea lung. Cu toate acestea, trebuie să cuprinzi suficientă informație, astfel încât mesajul tău să poată fi corect recepționat. Sintetizarea informației este cheia succesului în acest caz.
- Utilizează la maximă capacitate rețelele sociale! Profită la maximum de dependența pe care utilizatorii au dobândit-o pentru mediul online și fă-ți simțită prezența, într-un mod cât mai atrăgător. Astfel expunerea va crește considerabil, iar brandul va deveni mult mai puternic.
V-ar putea interesa și:
- Strategii de promovare video pentru start-up-uri (Part. I)
- Trendurile anului 2016 în materie de video marketing
- Facebook vs. YouTube (Part. I)
- Facebook vs. YouTube (Part II)