Dacă în articolele anterioare vă prezentam paşii pe care ar trebui să-i urmaţi pentru ca activitatea voastră în Social Media să aducă rezultatele scontate pentru afacerea voastră, acum a venit momentul să vă divulgăm elementele pe care trebuie să le conţină video-urile voastre.

          De ce video-uri şi nu alte tipuri de conţinut? În articolul următor vom vorbi şi despre ce tipuri de informaţii ar trebui să folosiţi însă astăzi ne vom concentra pe video marketing. În domeniul social media, aflat într-o constantă evoluţie, video-ul a început să ocupe locuri fruntaşe. Se preconizează că în 2017, 75% din traficul total de internet va fi video. Chiar şi acum, 100 milioane de utilizatori  de internet vizionează video-uri online în fiecare zi, multe dintre acestea având o durată mai mare de 10 minute. Acest fapt nu ar trebui să ne surprindă având în vedere creşterea continuă a utilizatorilor de smartphone-uri precum şi viteza tot mai mare a internetului.

În primul rând trebuie să decizi dacă video-ul este întradevăr cea mai mai bună opţiune pentru nevoile afacerii tale.  Decizia de a începe să realizezi conţinut video nu ar trebui sa fie determinată doar de faptul că „acestea sunt tendinţele” ci de faptul că ai mesaje consistente şi relevante ce ar putea fi transmise mai bine prin intermediul video-urilor.

Următorul pas este să alegi ce stil ai prefera pentru video-ul tău.

Există câteva stiluri diferite de video-uri pe care le puteți posta online:

Ne-editat: un astfel de video se realizează pe platforme precum Facebook Live sau Snapchat, unde video-urile sunt create rapid, fără editare, folosind de obicei un smartphone.

Semi-editat:  acesta este un conținut video pe care îl poţi înregistra și edita singur folosind instrumente foarte uşor de utilizat, disponibile gratuit şi online precum Microsoft Movie Maker, Apple’s iMovie sau altele mai profesionale însă contra cost precum Adobe Premier.

Profesionale: Acesta este un conţinut video înregistrat şi editat de un profesionist.

Indiferent de ce stil alegeţi să folosiţi, acesta trebuie sa reflecte întocmai identitatea brandului. Pentru mulţi, video-ul needitat contribuie la construirea autenticităţii în faţa celor care îi urmăresc online. Pentru alţii, un video semi-editat sau editat profesional contribuie la conturarea imaginii de brand de încredere, un profesionist asemeni materialelor sale de promovare. Nu în ultimul rând, determinând un stil video-ului vostru vă va ajuta să înţelegeţi şi ce platformă online se potriveşte cel mai bine obiectivelor voastre.

mini-infographics-set-2-01Trasaţi obiective clare video-ului

Există o multitudine de obiective pe care le-ai putea trasa pentru afacerea ta implicând crearea de conținut video. Mai jos sunt exemple de posibile obiective precum şi recomandări cu privire la cele mai bune platforme pentru afişarea acestora:

Creşterea vânzărilor

Dacă acesta este obiectivul pe care vrei să-l atingi prin video-ul tău, atunci trebuie să răspunzi la câteva întebări când alegi platforma cea mai bună pentru afişarea acestuia: care este audienţa ta, unde/pe ce platformă eşti tu cel mai activ în momentul de faţă şi care este stilul video-ului tău? În primul rând, vei dori să alegi acele reţele unde sunt cei mai activi consumatori ai tăi. Din acele reţele, vei selecta pe cele care se potrivesc cel mai bine cu stilul video-ului tău. În cele din urmă, vei dori să creezi un video care îi va conduce pe oameni către o pagină de vânzări.

Creșterea gradului de conștientizare a brand-ului

Dacă obiectivul tău este sporirea vizibilităţii brand-ului, cea mai bună platformă de afişare este aceea care are cea mai mare capacitate de potenţiali clienţi. Mai mult decât atât, platforma respectivă trebuie să îţi permită să plăteşti pentru publicitate extra căci în cele din urma, videoclipurile care nu sunt promovate, cu excepția cazului în care au cel mai bun conținut văzut vreodată, foarte rar vor fi văzute şi în afara propriei pagini de brand.

Creşterea canalului de social media

Dacă acesta este scopul video-ului tău, atunci Facebook Live este platforma cea mai potrivită în acest moment. Facebook oferă o “primă” brand-urilor ce realizează conţinut video “lipicios” astfel încât Live feed-urile să apară mereu primele în facebook feed-urile celor care le urmăresc.

Aşadar, pentru a realiza conţinut video de calitate, este necesar să vă asiguraţi că aveţi lucruri relevante de comunicat, să alegeţi video-ului un stil corespunzător cu identitatea brandului şi nu în ultimul rând să-i trasaţi obiective riguroase.

Poate te interesează şi: