Expansiunea extraordinară a capabilităților motorului de căutare Google face ca informația care îi trece prin servere să nu fie de neglijat.  Un proiect recent este Barometrul Consumatorului, în care sunt analizate prin sondaj obiceiurile și tipologia consumatorului de internet.
 
Printre secțiunile acestuia găsim informații interesante despre avântul video-ului în lumea digitală. De particular interes sunt informațiile referitoare la piață românească.
  •  Astfel, 42% din utilizatorii români de internet vizualizează videouri zilnic, procent oarecum împărțit egal între cei care le vizionează la calculator sau pe telefoanele mobile.
  •  Majoritatea covârșitoare (92%) se uite la filmulețe acasă. 
  •  Din consumatorii de video, 77% se uită pe un site specializat, 39% pe siteurile de socializare, dar există o bună parte care se uită și pe siteurile de știri.
  •  26% se uită la videouri pentru a obține informații despre un produs sau serviciu, 24% pentru a se documenta asupra unui hobby, 52% pentru a afla sau a învăța ceva nou, 26% pentru a fi la zi cu tendințele, 52% să relaxeze și 43% în scop de divertisment.
  •  Majoritatea  consumatorilor se uită la videouri cu o durată sub 10 minute:  37% sub 5 minute și 31% sub 10 minute.
  •  Consumatorii români de internet se uită la videouri mai mult după amiaza sau seara și 56% sunt focusați direct pe vizionarea videourilor și nu pe alte taskuri.
 Probabil însă cea mai importantă statistică a acestui barometru este că persoanele care au cumpărat un produs după ce au văzut o reclamă online reprezintă 35% din cumpărători, devansând la mică distanță televizorul (care prezintă un procent de 34%). 
 
 
Tool infografic: http://piktochart.com/
Consumatorii de video in Romania

Consumatorii de video in Romania