Te-ai gândit vreodată la ce “trucuri” să apelezi pentru a capta atenţia auditoriului şi a o menţine pe tot parcursul prezentării? Ţi-ai dori să existe o comunitate, un cadru prietenos şi relaxat în care să deprinzi abilitatea de a comunica clar, concis, eficient, convingător şi memorabil? Ei bine, de ceva vreme există un asemenea loc unde networking-ul şi prietenia se îmbină armonios cu sfaturile preţioase ale unor profesionişti cu o experienţă vastă în public speaking. Cum altfel poţi învăţa arta oratoriei decât de la cei care reuşesc să transforme un simplu discurs sau prezentare într-o experienţă inedită şi memorabilă pentru auditoriu?

Tocmai de aceea Paul Ardeleanu a înfiinţat SPEAKERS CLUB, o companie de training & coaching pentru dezvoltarea abilității de a prezenta, în special în fața unui public. Paul Ardeleanu, finanţatorul Speakers Club, ne vorbeşte despre activitatea sa, despre realizările sale, despre cum să prezinţi cu impact prin intermediul materialelor multimedia. Haideţi să aflăm mai multe chiar de la el!

Te rugăm să ne descrii puțin domeniul activității tale și rezultatele obținute până acum!

Ca do14858537_1184784468268713_1677277303_omeniu de activitate, eu lucrez în domeniul training-ului şi al evenimentelor, training şi consultanţă. De 7 ani de când susţin aceste training-uri, am fondat o companie care se numeşte „Speakers Club”; este o franciză de training şi consultanţă în materie de abilităţi de comunicare, prezentare şi public speaking. În acest moment suntem în patru oraşe: Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Bacău. Urmează să ne extindem în Timişoara, Craiova, Bistriţa şi Galaţi, cel mai nou oraş în care se doreşte franciza „Speakers Club”. Am peste 8000 de participanţi la cursurile mele, peste 1000 de ore de vorbit în faţa publicului. Poate că una dintre cele mai importante realizări este că am lucrat într-un program de coaching, unul la unul, cu Lorand Soares Szasz, adică am reuşit să îl ajut să aibă mai mult impact cu prezentările pe care el le suţine în cadrul seminariilor cu 500, 600, 700 de persoane fiind unul dintre cei mai cunoscuţi business coach din România. Şi totodată, poate cea mai nouă lansare a mea este cartea „Prezintă cu impact”. Acum două luni am devenit şi autor, când am lansat prima mea carte, carte care a fost deja comandată cred că de peste 200 de persoane. Din prima săptămână, au fost peste 120 de comenzi.

 

Când ai început să folosești, în promovarea activităților tale, materiale multimedia (foto, video, audio)?

Materialele multimedia cred că le-am folosit încă de la început, încă de la primul seminar pe care l-am susţinut. Am făcut poze, poze profesioniste, filmarea întregului seminar pentru că, pentru mine, ca oamenii să vadă ceea ce fac, este vital, este esenţial. Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, şi în domeniul meu, în domeniul de training oamenii trebuie să vadă, trebuiă să vadă pe mine, vorbind în public, fiind încrezător în ceea ce fac. Este nevoie să-i vadă pe ceilalţi cum zâmbesc.

Care sunt dificultățile legate de acest tip de promovare?

14894403_1184784461602047_1447230826_o

Ce am observat că este întotdeauna o provocare, trecem peste partea de preţ (întotdeauna există o investiţie pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu ştii tot timpul dacă se întoarce; adică nu ştii dacă acel video va avea un randament foarte bun sau dacă îl vei posta pe Facebook şi vei avea doar câteva like-uri) este că foarte mulţi videografi şi fotografi nu pun accentul pe ţinuta lor şi pe prezenţa lor. Fiecare componentă din organizarea unui eveniment, inclusiv persoana care face fotografii şi video, îmi influenţează evenimentul, într-un mod pozitiv sau într-un mod negativ. Un videograf sau fotograf tot timpul este nevoie să îşi dea seama că munca sa se vede după eveniment dar eu pot să văd tot timpul, în eveniment, ce face el. Şi pentru mine, eu care fac evenimente, prezenţa lui e importantă: poate să-mi aducă un plus, şi am lucrat cu multe persoane care mi-au adus plus evenimentului şi am lucrat totodată cu multe persoane care mi-au adus un minus. Şi ăsta a fost, ca să spun sincer, unul din motivele pentru care am încetat colaborarea cu anumite persoane. Nu neapărat din cauza calităţii fotografiilor şi video-urilor, ci faptul că prezenţa lui nu îmi aducea decât un minus.

 

Care sunt beneficiile folosirii video marketingului în promovarea activităților tale?

Sunt foarte multe beneficii: de la notorietate, oameni care văd ceea ce eu fac, activitatea mea, îşi dau seama ce se întâmplă în cadrul cursurilor şi evenimentelor. Dacă pot să spun, unul dintre beneficii care l-am avut de curând, a fost o doamnă care a participat la unul dintre cursurile mele, s-a înscris ca membră în cadrul „Speakers Club” şi mi-a zis în felul următor: „am văzut video-urile tale de pe YouTube şi nu m-au convins. În momentul în care ai trimis e-mailul cu 7 prezentări din comunitatea Speakers Club, 7 prezentări filmate şi l-am văzut pe fiecare dintre ele, am zis că dacă oamenii pe care el i-a învăţat pot să vorbească în acest fel, atunci vreau şi eu să fiu învăţată de el.”

Când realizezi materialele multimedia, apelezi și la profesioniști în domeniu?

14922966_1184784471602046_1099977987_o

 

În majoritatea timpului apelez la profesionişti. Noi avem trei training-uri săptămânale pe care le facem în „Speakers Club”, de fiecare dată vine un fotograf şi videograf profesionist, pentru că ştim cât de importante sunt.

“Atunci când este vorba de un impact major asupra activităţii mele, de cele mai multe ori apelez la un profesionist.”

 

Ce sfaturi legate de folosirea materialelor multimedia ai putea să oferi?

În primul rând, orice fotografie este mai bună decât nici-o fotografie. Al doilea aspect, dacă faci fotografii, mai puţin înseamnă mai mult. Când vine vorba de promovarea prin intermediul fotografiilor, dacă pui una, două, trei, poate patru, pe Facebook, cele mai bune atunci te ajută cel mai mult. Al treilea aspect, dacă pui fotografii caută să alegi acele fotografii în care oamenii zâmbesc, care transmit o atmosferă prietenoasă, placută despre activitatea ta.

Haideţi să vedem toate sfaturile pe care ni le-a oferit Paul în interviul integral!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Q4KlGX8khU0[/embedyt]

 

Găsiți mai multe detalii despre Paul Ardeleanu şi despre ce înseamnă Speakers Club, pe pagina de Facebook, precum și pe site.

 

 

Poate vă interesează și: