Există o reţetă standard pentru ca un clip să devină viral? Răspunsul este: nu. Nu există o reţetă a succesului iar drumul unui videoclip în online ţine de foarte mulţi factori dar şi de puţin noroc. Fie că vorbim despre un vizual, un video sau o idee în general, odată ce acestea devin virale reprezintă pentru brandurile ce le-au lansat o modalitate eficientă şi importantă de promovare.

 

După ce am analizat o serie de clipuri virale, am indentificat 5 caracteristici elementare pentru ca video-ul partajat să devină şi foarte distribuit.

 

download

 

 

Povestea: clipul trebuie să aibă la bază sau să spună o poveste

Indiferent că vorbim despre o idee extravagantă sau de una extrem de serioasă, ideea centrală a video-ului vostru trebuie să spună o poveste. Şi cum ar putea fi altfel decât o poveste creată în jurul produsului sau serviciului brandului pe care îl promovaţi?

 

Trebuie să fie scurt

Cea mai mare parte a video-urilor virale au dimensiuni reduse aproximativ 2 minute. În cazul campaniilor de CSR, acestea pot ajunge undeva la 3 minute. Strategiile de marketing experimentate în offline pot avea potenţial de viralizare şi în online, însă doar după ce materialele utilizate au fost prelucrate.

 

Umorul: ingredientul secret pentru viralizare?

Am putea afirma (fără a greşi) că majoritatea clipurilor virale sunt amuzante şi că oamenii sunt mult mai predispuşi să distribuie, să împartă informaţii pozitive decât negative. Asociatia Lachen Verbindent din Germania, ce promovează modalităţi inedite de relaxare şi destresare a corpului şi a minţii, a realizat un experiment foarte interesant: eu au demonstrate că nu doar căscatul este “contagios” ci şi râsul.

 

Surprinde

Promovare video marketing

Unul dintre elementele comune ale clipurilor virale este acela că au capacitatea de a şoca, de a te lăsa fără cuvinte. Acest lucru poate fi realizat prin crearea unui final imprevizibil, inedit deoarece de cele mai multe ori consumatorii se aşteaptă la un anumit deznodământ, mai ales atunci când vine vorba despre un brand serios.

 

 

 

Poate vă interesează și: