Concursul polonez de scurtmetraje “Solidaritatea”, ediția 2014, a început și își așteaptă concurenții. În acest an limita de vârstă este doar inferioară, 18 ani împliniți, astfel existând șansa de a-și înscrie cât mai mulți participanți creațiile cinematografice.

Tema concursului din acest an este aceeași ca cea de anul trecut și anume “Astăzi pentru mine solidaritatea înseamnă…” și filmele trebuie să o respecte obligatoriu pentru a putea fi luate în considerare. Vor fi 3 categorii: ficțiune, documentar și animație.

Se vor alege 3 filme câștigătoare , unul pentru fiecare categorie, plus încă unul ales prin votul publicului.

Se acceptă și filme realizate anterior acestui concurs, dacă respectă tema impusă. Pot fi filmate cu orice fel de cameră video, inclusiv cu telefonul mobil, și pot participa atât cineaști profesioniști cât și amatori. Durata trebuie să fie mai mare de un minut dar nu mai mult de 3 minute, inclusiv generic. Regulamentul îl puteți citi aici.

Premiul este foarte atractiv, fiecare câștigător va fi invitat în Polonia, unde va participa la un workshop de film organizat de Gdynia Film School. Toate costurile pentru deplasare, cazare și masă vor fi asigurate de către organizatori.

În anul 2013, la prima ediție a concursului, România a fost reprezentată de regizorul Cătălin Palavescu, care a caștigat premiul pentru cel mai bun scenariu cu filmul “Ciocolata neagră”.

“Experiența din Polonia a fost una deosebită, având bucuria de a participa la workshop-ul organizat de Gdynia Film School unde am realizat și un scurt metraj, supervizat de regizorul Borys Lankosz și de alți cineaști profesioniști polonezi. Cei de la Lech Walesa Institut Fundation, organizatorii concursului, alături de partenerii lor, ne-au tratat foarte bine, având grijă să nu ne lipsească nimic. Mai mult, pe lângă activitățile de studiu, organizatorii au inclus în program și vizitarea unor obiective turistice în strânsă legătură cu principiile mișcării „Solidaritatea“.

Îi mulțumesc în special lui Jerzy Brodzikowski pentru organizarea foarte bună, le recomand tuturor să se înscrie la concurs și le urez succes!” – Cătălin Palavescu

Termenul limită pentru înscrierea filmelor este 31 iulie 2014 și este gratuită! Citiți mai multe detalii pe site-ul oficial al concursului solidarityshorts.org sau pe pagina de facebook  facebook.com/SolidarityShorts

Vă puteți înscrie filmul aici: http://solidarityshorts.org/#submit

Urmăriți filmul românesc câștigător în anul 2013.