Scurt metrajul românesc “Sebastian“, în regia lui Cătălin Palavescu, a depăşit recent pragul de 10.000 de vizualizări pe Youtube, unde este postat online de câteva luni, iar cu această ocazie doi dintre actorii care fac parte din distribuţia filmului ne-au oferit un scurt interviu. Este vorba despre Ancuţa Vochin (personajul “Daniela”) şi Vişinel Balan (personajul “Sebastian”), doi tineri actori care au debutat în cinematografie în filmul “Sebastian“.
Cum ai ajuns să faci parte din distribuţia filmului?
Ancuţa Vochin (A.V.) – Am avut noroc probabil. Eu jucam într-un spectacol de teatru la care regizorul (n.r. Cătălin Palavescu) a participat ca spectator şi în cele din urmă mi-a propus să joc în “Sebastian”. Pur şi simplu m-am potrivit pentru ceea ce îşi dorea. Pentru mine a fost o mare bucurie. Am primit propunerea ca pe o binecuvantare, mai ales ca era şi prima mea experienţă cinematografică.
Vişinel Balan (V.B.) – Eu am primit propunerea de a juca în film după ce actorul care fusese selectat anterior nu a mai putut participa la acest proiect.
Cum ai trăit experienţa de la filmări? Cum ai colaborat cu regizorul şi echipa filmului?
A.V. – Experienţa de la filmări a fost interesantă, relaxantă şi altfel decât îmi imaginam eu. Înainte de a începe filmările mă gândeam că o sa fie greu, că regizorul va fi foarte exigent, că poate nu voi ţine ritmul cu ceilalţi colegi care aveau mai multă experienţă în acest domeniu etc. Dar nu a fost chiar aşa. Munca s-a transformat în plăcere, bucurie şi studiu. Pentru mine a fost un câştig colosal.
V.B. – Oamenii cu care am lucrat m-au făcut să fiu prezent, să joc cu plăcere şi am simţit că personajul se regăseşte în fiinţa mea. Rolul lui Sebastian a fost o provocare, având în vedere trecutul meu. Ce să spun, a fost o experienţă extraordinară. Am avut parte de un regizor diferit de cei cu care lucrasem în general. Regizorul Cătălin Palavescu m-a suprins prin calm şi organizare.
Care este diferenţa dintre teatru şi film din punct de vedere al actorului?
A.V. – Între teatru şi film există o mare diferenţă. Dacă în teatru toată emoţia se naşte atunci când eşti pe scenă, în prezenţa publicului, unde nu ai voie să greşeşti, altminteri “magia” dispare, în film este altfel. Emoţia se crează atunci când nu te aştepţi. Datorită faptului că ai posibilitatea de a face mai multe duble, prin acest exerciţiu, noi ca actori scoatem “minereul” din noi tocmai datorită acestor “săpături”. Insistăm până ajungem în punctul cel mai bun. Dar în ambele domenii trebuie să fii extrem de pasionat şi profesionist.
V.B. – În teatru acţiunea se trăieşte, e unică şi nerepetativă în timp ce filmul reprezintă o iluzie a acţiunii.
Cum te-a ajutat experienţa lucrului la acest scurtmetraj?
A.V. – Experienţa pe care am căpătat-o la acest scurt metraj m-a ajutat enorm. Şi nu exagerez. Prin acest proiect am cunoscut magia filmului, am scos din mine lucruri bune, am învăţat cum este să lucrezi într-o astfel de echipă şi mai ales, pasiunea mea a crescut şi mai mult. Fiecare lucru pe care îl faci, bun sau mai puţin bun te şlefuieşte. Şi noi cu toţii am avut de câştigat din această experienţă minunată. Eu, după acest rol, în care am fost vazută de oamenii care lucrează în domeniu, am primit propuneri pentru noi proiecte.
V.B. – M-am dezvoltat. M-am descoperit şi ups… TRĂIESC!
Scurtmetrajul Sebastian este vizionat, în medie pe Youtube, de aprox. 100 ori în fiecare zi, iar numărul vizualizărilor este în creştere, depăşind deja pragul de 10.000. Cărui fapt crezi că se datorează acest lucru?
A.V. – În primul rând datorită curiozităţi oamenilor. Apoi cred că ceea ce a ţinut de regie dar şi povestea este cea care i-a atras pe oameni. Iar dacă atunci când vizionezi un film şi arată bine ca şi imagine, sunet, decoruri s.a.m.d. doreşti să-l revezi. Şi nu în ultimul rând, jocul actorilor care cred că a fost destul de bun. Desigur, tot timpul va fi loc de mai bine şi sunt sigură că vom evolua cu fiecare proiect realizat.
V.B. – Nu ştiu, dar mie îmi place şi acum! 🙂 Îl mai urmăresc din când în când.
Din distribuţia filmului fac parte şi Andrei Iliescu (“Dili”), Filip Popa (“Alex”), Ionela Vasile (“Medeea”) şi Andra Stoian (“Claudia”). Scenariul şi regia: Cătălin Palavescu.
Puteţi viziona întregul film chiar aici şi vă invităm să-i daţi un like sau un share dacă vă place şi vouă!
in timp ce ma uitam la acest filmulet in mintea mea rulai mai multe intrebari si o sa vi le spun pe cateva dintre ele.
eu ce as face daca ar fi sa vad pe strada un aurolac boschetar,l-as putea lua in casa sa ii dau o mancare calda sa ii spun o vorba buna si sa ii ofer patul meu unde sa doarma?
as putea fi capabil sa imi bat joc de un astfel de om
as putea sa il cataloghez usor ca fiind un NIMENI si ca ar face umbra degeaba pe Pamant
Va spun sincer domnilor ca datorita bunului Dumnezeu eu astazi nu as fi unde sunt acum;o persoana curata,educata,stilata care are casa serviciu maina si multe alte lucruri.
Am avut inima cat un purice pe tot parcursul filmului si imi venea sa plang pt ca stiu cel mai bine ca as fi fost oricand in locul lui Sebi.
Va multumesc ca am putut vedea acest scurt metraj si ca toti cei care au jucat au fost exceptionali precum si celor din spatele ecranului.
BRAVO!
Cu stima,
Stefan Buzatu
Multumim pentru aprecieri, te invitam sa-i dai un share daca ti-a placut.
O zi frumoasa!
Visinele, esti magnific! :))))