Primul episod al noii emisiuni Experiment Social România este online.

 

Plecând de la premisa că de cele mai multe ori femeia cade victima unor violenţe domestice (ne confirmă şi statisticile Ministerului Muncii – “Aproape 800 de femei au murit în România din cauza violenţei domestice, în perioada 2004 – 2011, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Mai mult, cifrele arată că în România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde.

Între 2010 şi 2012 au avut loc peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală.”) am testat reacţia oamenilor ce erau martorii, în spaţiul public, a unor agresiuni de acest tip.

În episodul de azi, trecătorii asistă la agresarea unei femei. Cum reacţionează ei? Se implică, o ajută, sună la Poliţie sau trec mai departe? Urmăriţi reacţiile în cele câteva minute ale clipului video de mai jos.

Un experiment social reprezintă un proiect de cercetare realizat cu subiecţi umani în lumea reală. Se investighează, de obicei, reacţia oamenilor, individual sau în grup, când sunt martorii sau chiar fac parte dintr-un scenariu pregătit în care se reproduce o situaţie ipotetică excepţională (de exemplu răpiri de persoane, violenţă fizică, tâlhării etc.).

Emisiunea este împărţită în episoade scurte care vor fi publicate cu o frecvenţă săptămânală, începând cu ziua de marţi, 4 noiembrie, pe REALITATEA.NET şi Youtube.

Totul este real, reacţiile trecătorilor sunt autentice!

Emisiunea este produsă de PacPac StudioS şi prezentată de Cătălin Palavescu. Echipa este formată din actori profesionişti, psihologi şi sociologi.

Sezonul 1, episodul 1 – Violenţă conjugală

Actorii – Ruxandra Burcescu, Andrei Triculescu