Nu este nici un secret că utilizarea materialelor video devine o parte din ce în ce mai  importantă a campaniilor marketing prin conținut. În ultimul an am asistat cu toţii la lansarea funcționalității de autoplay pentru videouri pe Twitter, oferirea de către Facebook a opțiunii de a cumpăra anunțuri video, și ascensiunea siteurilor de live streaming video ca Periscope și Meerkat.
Top 5 cele mai vizitate site-uri din lume
1.Facebook
2.Google
3.YouTube
4.Yahoo
5.Wikipedia
YouTube.com se află pe poziţia a treia a topului. Site-ul este o platformă pentru upload, sharing şi vizionare a videoclipurilor. Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube creşte cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.
În România, YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici şi peste un milion de canale româneşti.
 
În prezent, butonul de play/redare video devine “cel mai convingător apel la acțiune pe internet”, dacă este să împrumutăm exprimarea liderului de afaceri Andrew Angus. De fapt, statisticile arată că utilizarea cuvântului “video” în subiectele mailurilor, crește ratele de deschidere a acestora  cu un procent destul de frumos: 19%.
 
Videourile online sunt un fenomen uriaș, dar asta nu se rezumă la a ne uita la înregistrări haioase cu pisici sau bebeluși. Video-ul este un canal exploatat insuficient de către marketingul de conținut dar perfect pentru a ajunge la clienți. PacPac StudioS vă poate ajuta special în acest sens – noi venim în sprijinul antreprenorilor şi a companiilor care îşi doresc să îşi îmbunătăţească imaginea de brand, să îşi crească vânzările şi care înţeleg beneficiile aduse procesului de promovare de materiale multimedia de calitate.
 
Pentru statistici mai fascinante cu privire la starea marketingului video și modul în care aceasta afectează cunoașterea și implicarea online față de un brand, vă prezentăm graficele de mai jos.