Definiția video marketingului nu este complexă. De fapt, este chiar simplă: folosirea video pentru promovarea sau intrarea pe piață a brandului, produsului sau serviciului tău. O campanie de marketing puternică integrează acest tip de conținut în strategia sa. Astfel vorbim despre: testimonialele clienților, video de la evenimente live, tutoriale, filmări corporate, conținut viral- iar lista poate continua. Materialele video se numără printre cele mai eficiente instrumente de marketing online, și s-au dezvoltat rapid în ultimii ani. Indiferent că vorbim despre promovarea TV sau cea online, nu există un mod mai bun de a pătrunde pe piață sau de a te diferenția, decât folosind o campanie de video marketing. Nu numai că îi poți determina pe utilizatori să acționeze mai rapid, dar ajută și în cazul poziționării brandului. Adaugă viață campaniilor tale de marketing, transformă campaniile tradiționale, statice, în prezentări bazate pe acțiune, care promovează mesajul tău într-un mod atractiv.

Video marketingul este unul dintre cele mai rapide și eficiente moduri de a răspândi informație în mediul online. Studiile au dovedit că oamenii rețin cu 40 % mai mult atunci când privesc un clip decât atunci când citesc un text. Online video a devenit ușor de folosit de-a lungul anilor, utilizând mai multe formate, precum și moduri de promovare.

Ce este video marketingul?

Ce este video marketingul?

Cu toate acestea, este mult mai valoros decât atât. Nu este numai un mijloc interactiv de transmitere a unui mesaj. Te ajută să crești valoarea produsului și chiar brandului tău. Oamenii învață mult mai bine când li se oferă un material video relaționat cu sarcinile lor și cu rezultatul final pe care trebuie să îl obțină.  Crearea unor tutoriale va crește instant rata de conversie și, odată cu aceasta, veniturile.

Avantajul este că video funcționează pentru tine 24/7. Filmezi o singură dată, îl încarci pe site o singură dată, iar oameni din întreaga lume îl pot vedea pentru următorii ani, cu un simplu click. Un clip care are un subiect interesant, este foarte amuzant sau are un conținut unic, ar putea deveni viral. Asta înseamnă că utilizatorii îl pot distribui pe site-urile lor, pe bloguri sau pe mail.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe site-uri au început să ofere găzduire gratis pentru video. YouTube, Google Video, Yahoo Video, 220.ro, Trilulilu.ro și, mai nou, Facebook permit utilizatorilor să creeze un cont, un canal unde pot încărca și de pe care pot distribui un număr nelimitat de clipuri care pot fi cu ușurință găsite de către motoarele de căutare. De asemenea, multe dintre acestea oferă “embed code”, un cod pe care utilizatorii îl pot copia pe blogul sau site-ul lor, pentru a putea reda conținutul. Producțiile video care urmează a fi promovate pe internet sunt scurte și informative. Pot fi realizate pentru a genera trafic pe site, precum și pentru a întâmpina vizitatori și a-i direcționa prin acesta. Peste 57 % dintre consumatorii online sunt mai dispuși să cumpere un produs după ce au urmărit o demonstrație a funcționării acestuia.

Iar dacă încă nu v-am convins de eficiența integrării video  în campaniile de marketing, vă oferim o listă cu 10 beneficii principale ale acestei acțiuni:

  1. Dispozitivele de înregistrare și editare au prețuri din ce în ce mai accesibile;
  2. Canalele de promovare și hosting permit distribuirea conținutului video în mod gratuit;
  3. Targetarea se poate face mult mai eficient;
  4. Rezultatele campaniei pot fi măsurate cu exactitate;
  5. Video captează atenția privitorului;
  6. Crește rata de conversie a campaniilor online prin:
  • Email– numărul de click-uri va crește de până la 3X;
  • Website– conținutul video de pe site te urcă în rezultatele Google;
  • Social Media– posibilitatea ca utilizatorii să interacționeze cu postarea este de 10X mai mare
  1. Sporește încrederea potențialilor clienți;
  2. Accesibilitate la publicul tânăr care, deși încă nu face parte din target, reprezintă viitorul; precum și datorită faptului că aceștia pot răspândi mult mai rapid informația, aceasta ajungând la cât mai mulți utilizatori;
  3. Crește brand awareness;
  4. Este o strategie de viitor.

 

V-ar putea interesa și:

  1. Strategii de promovare video pentru start-up-uri (Part. I)
  2. Trendurile anului 2016 în materie de video marketing
  3. Facebook vs. YouTube (Part. I)
  4. Facebook vs. YouTube (Part II)
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.