Cosmin Arsene şi Andrei Ionescu au lansat de curând primul lor single, acesta se numeşte “Come Home“, melodie pentru care au filmat şi un videoclip cu echipa Story Production iar noi i-am invitat să ne ofere un interviu în care să ne povestească mai multe despre această lansare.

M-am născut în Bucureşti, am terminat facultatea de Informatică şi lucrez ca inginer în telecomunicaţii. Muzica o fac în timpul liber. M-am apucat să studiez chitara singur pe la 17 ani şi încet încet această pasiune a devenit din ce în ce mai serioasă şi aşa am ajuns prin 2005 să pun bazele unei trupe rock (BlackJack) împreună cu prietenii. Aşa am început să şi compun şi să şi înregistrez. Cântăm şi acum şi lucrăm la încă un album.

Pe Cosmin l-am cunoscut din întâmplare în tren acum mulţi ani. Am cântat tot drumul spre Bucureşti şi apoi am aflat că eram şi vecini. De atunci am ramas prieteni şi am colaborat într-un proiect de cover-uri acoustice numit Live Wire.” – Andrei Ionescu

M-am născut şi am crescut în Sinaia, oraş din care am plecat imediat ce am aflat că am fost acceptat la Facultatea de Biologie din Bucureşti. După facultate am continuat studiile mergând la Masterul de Genetică, Microbiologie şi Biotehnologie, apoi realizând că-mi place foarte mult genetica, m-am angajat în cercetare la Departamentul de Genetică al Facultaţii de Biologie. De curând am obţinut titlul de Doctor în Genetică şi în tot acest timp m-am jucat şi cu muzica participând la mai multe concursuri televizate – Star Factory, Megastar, Vocea României. Am început de câţiva ani să-mi scriu propriile piese, într-o încercare de a exprima lucrurile din viaţă ce m-au modelat şi care mă impresionează.” – Cosmin Arsene

1)     De curând v-aţi lansat primul single, “Come Home”, prima voastră colaborare muzicală, povestiţi-ne despre melodie.

Andrei: Melodia am visat-o într-o noapte. M-am trezit, am înregistrat repede partea de chitară că să nu o uit şi m-am culcat la loc. Când m-am trezit i-am trimis ideea lui Cosmin şi m-am apucat imediat să lucrez la instrumental. Cosmin a fost foarte încântat de idee , şi când a venit la mine avea deja ideea de voce. Am scris apoi versurile şi am înregistrat piesa.

Cosmin: Eu nu eram acasă la momentul respectiv şi am reuşit să ascult intrumentatlul abia a doua zi imediat ce m-am trezit, şi am reusit să scriu linia de voce chiar în acea dimineaţă. Apoi ne-am gândit că ar fi o idee bună să paticipăm cu această piesă la “Eurovision” ceea ce s-a şi întamplat.

2)     Aţi filmat şi un videoclip, cum a fost experienţa la filmări?

Andrei: Lucrurile s-au aranjat atât de bine astfel încât în momentul în care am terminat de înregistrat piesa am primit mesaj de la prietenul meu din copilarie Cătălin Palavescu (regizor) cu propunerea de a filma un videoclip împreună. Pot spune că a fost destinul. Lui Cătălin i-a placut piesa, ne-am întâlnit şi cu colegul său Robert Aurariu şi am pus la punct un scenariu după care ne-am apucat de treabă.

Am filmat într-un parc la nişte temperaturi foarte scăzute, probabil asta se vede şi în clip insă atmosfera se potriveşte cu mesajul piesei, zic eu. Baieţii au fost foarte profesionişti şi au scos ce era mai bun din noi.

Cosmin: Cătălin Palavescu şi Robert Aurariu au ascultat piesa noastră pe Youtube şi le-a placut cum sună, aşa că ne-au propus să-i facem un videoclip. Ei s-au ocupat de scenariu şi producţie. Videocplipul s-a fimat în 2 zile, în prima zi filmându-se cadrele în parcul Herăstrău cu mine şi cu Andrei Ionescu, iar în ziua a doua s-a filmat povestea piesei în care au jucat actorii Andrei Iliescu şi Ionela Vasile, cărora vrem să le mulţumim foarte mult pentru implicare.

3)     Ce feedback aţi primit până acum de la public?

Andrei: În general un feedback bun. Unele persoane care au trăit aceleaşi situaţii ca cele prezentate în piesă ne-au spus ca au şi plâns.

Cosmin: Piesa a fost primită foarte bine de oameni, dar a fost lansată doar de câteva zile şi vom vedea în timp impactul acesteia. Sperăm că va face o impresie bună.

4)     Ce pregatiţi în continuare?

Andrei: Mai avem o piesă, Give2Get şi videoclip filmat tot de echipa Story Production, pentru un concurs de compoziţie al unei case de producţie din UK şi mai avem încă o piesă nouă în lucru care sper să fie gată până la mijlocul verii.

Cosmin: Avem idei pentru nişte piese aşa că această colaborare este abia la început. Sperăm să conturăm cât mai repede şi celelalte melodii. Oricum cel mai important lucru este că ne înţelegem bine mai ales că facem muzică din plăcere, este o metodă excelentă de a ne exprima trăirile şi chiar ne relaxează şi ne dorim foarte mult ca şi oamenii să rezoneze cu mesajele pe care le transmitem în fiecare melodie.

Videoclipul oficial al melodiei Come Home