Așa cum v-am promis în articolul precedent, continuăm lista strategiilor de promovare în mod eficient, pentru start-up-uri și nu numai.
- Distribuiți-l pe cât mai multe platforme!
Dacă ați lucrat din greu pentru obținerea unui video care să vă satisfacă așteptările, exploatați-l la maximum! Imaginați-vă că, într-o zi, Facebook nu va mai fi atât de atractiv pentru publicul dumneavoastră țintă, sau că YouTube va fi închis! Cum vor ajunge la dumneavoastră potențialii clienți?
Vizibilitatea în cât mai multe medii este foarte importantă!
- Marketing și optimizare
După ce realizați conținutul video dorit și îl distribuiți pe diferite platforme, trebuie să îl optimizați pentru a ajunge la rezultate maxime. Dacă aveți un canal de YouTube, trebuie să îl promovați și acolo! Urmați cele mai bune practici pentru a vă asigura că acesta nu va fi privit de o mulțime pasivă, ci va ajunge direct la publicul țintă. Un nume sugestiv va facilita găsirea acestuia! Folosiți adnotări, cuvinte cheie adecvate și tag-uri, pentru a crește numărul de persoane interesate. Totodată, pentru rezultate vizibile într-un timp mai scurt, puteți investi în promovarea pe Facebook sau YouTube.
- Educă, implică și distrează
Una dintre cele mai mari greșeli pe care start-up-urile sau chiar brandurile deja lansate le fac atunci când crează materiale video pentru promovare este corelarea unui video de brand cu unul care are ca scop vânzarea. În prezent, orice conținut video care educă, distrează și implică potențialii clienți poate fi un video promoțional.
- Folosiți conținut generat de utilizatori
Consumatorii sunt mai interesați să audă punctele de vedere ale colegilor decât discursul dichisit susținut de oamenii de marketing. De aceea, conținutul generat de utilizatori (UGC- User-generated content) poate fi un mod foarte bun de a construi încrederea și de a implica consumatorii în discuții. Dacă analizați Top 100 video pe YouTube, Facebook și Vine, 30 % dintre clipurile de pe YouTube, 50% dintre cele postate pe Facebook și 17% dintre cele încărcate pe Vine sunt de tip UGC.
La o simplă analiză a evoluției celor mai de succes clipuri postate pe Facebook, veți observa că nu sunt chiar atât de diferite precum par. Iată 5 puncte comune ce subliniază sfaturile pe care ar trebui să le aveți în vedere când postați pe această platformă:
- Majoritatea au o durată de aproximativ 15-50 secunde
- Folosirea unei miniaturi (thumbnail) adecvate este necesară. Fiți creativi și folosiți cât mai puțin text!
- Nu vă puneți toată speranța în sunet. Conținutul video postat pe Facebook rulează în mod automat, atunci când utilizatorii dau scroll în News Feed. Prin urmare, video ar trebui să transmită mesajul chiar și fără sunet.
- Puteți trece dincolo de News Feed și construiți o bibliotecă de clipuri prin publicarea acestora direct la fila Video. Astfel, oamenii pot găsi mai ușor conținutul postat de către brand.
- Folosiți un Call to Action oricând este posibil!
Având în vedere că online video continuă să se dezvolte, brandul dumneavoastră trebuie să aibă o strategie pentru a se adapta tendințelor! Modul facil de a ajunge la publicul țintă, pe care acest mijloc îl pune la dispoziție, vine în ajutorul start-up-urilor pentru a își construi identitatea de brand.