Video marketing-ul a început sa fie din ce în ce mai la îndemâna antreprenorilor pentru a-şi promova produsele şi serviciile. De la clipuri video, tutoriale şi „how to” până la prezentări de produse în adevăratul sens al cuvântului sunt tot mai utilizate ca principal instrument de marketing. Drept urmare, 88% dintre companii consideră că video marketingul este o parte esenţială în strategia de marketing.

În continuare vă vom prezenta câteva cifre cheie despre utilizarea video marketing-ului.

 

Iată ce afirmă companiile

 

61% dintre companii folosesc video în strategiile lor de marketing. Dintre acestea, 66% nu foloseau totuși conținut video în 2014. Pentru 2017, 91% dintre companii preconizează că vor mări sau cel puțin vor menține bugetele actuale alocate promovării prin acest instrument.

66% dintre companii afirmă faptul că video-ul este o parte esențială în strategia lor de comunicare, iar 76% consideră că video marketingul aduce un profit bun în raport cu investiția. Mai mult decât atât 93% dintre reprezentanții companiilor consideră că principalul avantaj al utilizării video-urilor este acela că utilizatorii dar și potențialii clienți înțeleg mai bine produsul sau serviciul promovat. 72%  dintre aceștia susțin faptul că rata de conversie pe site a fost optimizată.

video-marketing

Concret, 64% dintre companii au afirmat faptul că video marketing-ul a generat o creștere directă și reală a vânzărilor iar 62% consideră că acest instrument de promovare a mărit traficul pe site.

Și asta nu este tot! Pe lângă creșterea vânzărilor, video marketing-ul contribuie și la scăderea numărului de telefoane și e-mail-uri: 36% dintre companii au constatat că s-a diminuat numărul celor care solicitau sprijin în utilizarea produsului sau care aveau diverse întrebări referitoare la acesta.

Promovare, distribuire

45% au un video pe prima pagina a site-ului iar 83% dintre reprezentanții companiilor susțin că un video explicativ poziționat pe home page este extrem de eficient. Mai mult decât atât, 47% dintre aceștia includ video-ul în newslettere iar 80% afirmă faptul că au constatat că acest lucru este extrem de eficient.

În plus, clipurile sunt distribuite și în Social Media de 87%, iar 78% dintre companii consideră că acest lucru este eficient.

Totuși, ne rămâne un procentaj de companii ce nu utilizează încă video marketing-ul. Iată ce motive ne oferă aceștia:

  • 15% consideră că este prea scump;
  • 12% consideră că nu poate genera profit suficient;
  • 12% consideră că nu au nevoie de acest instrument de promovare;
  • 10% afirmă că nu au timp să producă astfel de conținut.

Cu toate acestea, 42% dintre companiile ce nu folosesc conținut video, intenționează să apeleze la video marketing pe viitor.

 

Iată ce afirmă utilizatorii

 

video-marketing-plan-template-feature-724x40569% dintre consumatorii unui anumit produs sau serviciu afirmă faptul că preferă să vizioneze un video explicativ decât să citească instrucțiunile. Mai mult decât atât, 77% afirmă faptul că au fost determinați să achizitioneze un produs vizualizând un clip de prezentare iar 74% au dorit să afle mai multe informații referitoare la acesta.

Și asta nu este tot! 70% distribuie video-urile în Social Media sau direct prietenilor, iar 76% afirmă faptul că recomandă clipurile dacă acestea sunt captivante.

Uilizatorii de Social Media distribuie video-urile unui business dacă:

  • 69% dacă este explicativ și dacă găsesc informații utile;
  • 65% daca este informativ;
  • 55% dacă este inspirațional;
  • 31% doar pentru că le place brandul;
  • 3% nu ar distribuie un video indiferent de tip.

Video marketing-ul nu aduce doar beneficii unei afaceri. Este extrem de important ca atunci când o afacere alege să folosească conținut video acesta să fie de calitate, să fie relevant pentru produsele sau serviciile sale, să inspire profesionalism și credibilitate. Iată ce spun consumatorii despre video-urile slabe din punct de vedere calitativ:

  • 61% dintre utilizatori au refuzat să mai achiziționeze un anumit produs din cauza unui clip defectuos;
  • 37% au renunțat să mai cumpere produsul deoarece explicația nu era clară;
  • 25% afirmă faptul că au fost descurajați să mai cumpere un produs din cauza calității slabe a video-ului;
  • 21% dintre ei renunță să mai cumpere deoarece video-urile sunt prea lungi.

Așadar video-ul este un instrument de conversie convingător ce joacă un rol esențial în formarea clienților împingându-i pe aceștia să achiziționeze un produs sau să solicite mai multe informații despre el.

 

Poate vă interesează și:

 Sursă statistici: 1.