Producțiile video de tipul corporate permit fiecărei organizații să își spună propria poveste: povestea înființării, a misiunii, a produsului și, mai important decât atât, a oamenilor săi.

Deși folosite numai ca un mijloc de prezentare a mediului de lucru și valorilor companiei către persoanele din exterior, filmările de tipul corporate sunt capabile să facă mult mai mult decât să laude anumite etape sau să vorbească despre fapte recente. Pe scurt, video este capabil să construiască imaginea și modul în care este perceput brandul tău pe piață.
Având în vedere creșterea site-urilor de tip YouTube, Trilulilu, 220.ro, video este pretutindeni în mediul online. Acest fapt a determinat o creștere uimitoare a numărului de accesări, în detrimentul materialelor scrise care nu mai prezintă interes pentru utilizatori. Șansele de a a arăta în fața potențialilor clienți un material video bine realizat despre un brand puternic sunt mult mai mari decât prin utilizarea unor broșuri printate.

Video este ușor de distribuit, folosind un link sau codul embed oferit de către site. Astfel, este mult mai probabil ca oamenii să împărtășească cu ceilalți materialul video excelent pe care l-ați creat. Asta înseamnă că dacă veți realiza un mesaj video interesant, nu trebuie să vă axați numai pe promovarea acestuia. După puțină publicitate făcută business-ului, alți pot face treaba în locul dumneavoastră. Cele mai ușoare moduri de a porni un proces de distribuire cu ajutorul audienței privesc adăugarea materialelor video pe site-ul, blogul sau pagina de Facebook a companiei. Cu cât un filmuleț este distribuit și comentat mai mult, pe rețele precum YouTube, cu atât este mai probabil ca acesta să devină viral. De menționat este și faptul că poate reține atenția audienței mult mai mult timp decât un text, chiar dacă acesta ar fi bine scris și ar avea o poveste foarte interesantă. Puteți obține cele mai bune rezultate prin transcrierea conținutului video pe blog. În acest mod, le veți oferi o experiență plăcută și celor care preferă să citească în loc să privească un video, iar motorul de căutare vă va urca în ierarhia rezultatelor.

Google a cumpărat YouTube în 2006, iar astfel a optimizat algoritmul de căutare, favorizând apariția filmulețelor pe primele locuri. Avantajul este că video funcționează pentru tine 24/7. Filmezi o singură dată, îl încarci pe site o singură dată, iar oameni din întreaga lume îl pot vedea pentru următorii ani, cu un simplu click.

Un video despre brand poate avea impact emoțional. Clipurile de tipul corporate pot realiza ceea ce filmele fac foarte bine: se conectează cu audiența la nivel emoțional. Dacă producția video folosește în mod eficient tehnicile de povestire, poate prezenta mult mai mult decât cine sunteți și ce faceți. Acest instrument de marketing poate demonstra cum compania este determinată să ofere servicii excelente dedicate clienților, precum și să creeze produse foarte bune. Mai mult decât o prezentare științifică despre cine sunteți, ce faceți, cum faceți sau de când, video are puterea de  a persuada potențialii clienți înspre a gândi cum vă doriți să o facă. Au capacitatea de  a apropia privitorii de pasiunea și misiunea dumneavoastră, permițându-le să vadă cum îi puteți ajuta cu produsul sau serviciul pe care îl oferiți.

Video arată, nu spune!

Folosind video puteți prezenta detaliile folosindu-vă de imagini și secvențe mult mai eficient decât ar putea să o facă o persoană care povestește faptele. De când brandul și imaginea firmei s-au dovedit a fi mai importante decât serviciile și produsele oferite, un video despre valorile companiei arată publicului că nu sunteți un alt om de afaceri, ci un lider în domeniul în care activați.

 

Surse: 1 & 2

Citiți și:

1. Ce este video marketing-ul?

2. De ce sunt testimonialele importante? 

3. Care este conceptul de YouTube potrivit afacerii tale?

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.