Dacă citiți acest articol înseamnă că sunteți o persoană informată, cunoscătoare a importanței conținutului video în promovarea unui business, și care a decis că este timpul să acționeze.

Primul pas în realizarea unui clip este alegerea conceptului potrivit nevoilor dumneavoastră. Trebuie să aveți clar în minte motivul care v-a determinat să realizați un produs video, înainte să stabiliți de ce tip va fi acesta. Sunt numeroase tipuri de conținut video produs pentru a sprijini o strategie de marketing: povestirea, umorul, animația, demonstrația, clipurile serioase, testimonialele, tutorialele etc.

Înainte de a selecta ce tip vi se potrivește, trebuie să aveți în vedere anumiți factori:

 • Scopul- Așa cum menționam la începutul articolului, trebuie să știți cu exactitate de ce creați respectivul video. După ce veți înțelege motivul specific pentru care doriți să îl realizați, vă puteți focusa pe alegerea tipului de video care va avea cel mai mare impact asupra publicului țintă.
 • Audiența: Consumatorii, partenerii, angajații vor fi influențați de acest tip de video? Cunoașterea audienței este fundamentală pentru alegerea dumneavoastră. Fără să știți cine este, cum gândește și de ce își va dori produsul pe care  îl oferiți, nu veți putea să le comunicați eficient mesajul dorit.
 • Contextul: Trebuie să știți unde, când și de ce oamenii vor fi atrași de producția dumneavoastră, precum și la ce se vor aștepta aceștia când vor apăsa butonul Play. Uneori veți dori să le îndepliniți așteptările, alteori, să le depășiți.

  Cum alegeți conceptul de video potrivit?

  Cum alegeți conceptul de video potrivit?

 • Promovarea: Alegerea modului în care va fi promovat este la fel de importantă. Aceasta poate influența modul de realizare a conținutului video. Un clip produs pentru angajați, nu va avea nevoie de promovare în social media sau pe YouTube.
 • Timpul: Vă poate fi deopotrivă prieten și dușman. Lungimea unui video depinde de mesajul pe care doriți să îl transmiteți. Acesta nu trebuie să aibă o durată prea mare, întrucât audiența poate considera că este prea lung pentru a îl viziona. Însă trebuie să fie suficient de atractiv și cuprinzător încât să mențină vie atenția până la finalul acestuia.
 • Bugetul: Suma de bani pe care doriți să o investiți în realizarea unui video vă poate deschide sau închide anumite uși. Pentru realizarea unui clip de calitate, indiferent de tipul acestuia, este nevoie de: locație care să reflecte cât mai bine conceptul business-ului dumneavoastră, echipament profesional, regizor care să vă înțeleagă dorințele și, mai mult decât să se plieze pe acestea, să vină cu idei pentru îmbunătățire, precum și de operatori pentru care fiecare produs reprezintă o nouă operă de artă. În funcție de complexitate, poate fi nevoie de actori, make-up artist, hair stylist, efecte, scenograf, sunetist etc.

Numai după ce luați în considerare toți acești factori, puteți selecta tipul de conținut video potrivit pentru transmiterea eficientă a mesajului dorit, implicit pentru promovarea afacerii dumneavoastră.

În următorul articol vom vorbi despre video de tip serial. Acestea reprezintă un mijloc inedit de a comunica cu publicul dumneavoastră. Vă vom prezenta metode prin care nu numai că îi veți atrage pe site, dar îi veți determina să petreacă cât mai mult timp acolo, astfel crescându-le interesul față de produsele pe care le realizați.

V-ar putea interesa și:

 1. Avantajele folosirii video de tip corporate
 2. De ce sunt testimonialele importante?
 3. Folosirea video marketingului crește rata de conversie
 4. Cum promovăm pe YouTube?

V-a fost folositor acest articol? Cunoașteți pe cineva interesat de acest subiect? Distribuiți!

Ce tip de video folosiți? Împărtășiți-ne în secțiunea de comentarii!

Surse: 1 & 2

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.