Lansarea unui start-up este un sentiment minunat. Porniți de la o idee și începeți să îi dedicați timp și energie. Dar asta nu este tot! De fapt, sunteți abia la început. Abordarea de marketing la care faceți apel poate decide succesul afacerii dumneavoastră.

În zona de digital, video este o resursă importantă pentru construirea imaginii de brand. Însă crearea unui video poate fi o muncă dificilă. În acest articol vom prezenta sfaturi pe care orice antreprenor la început de drum trebuie să le cunoască pentru a avea o prezență online puternică.

  1. Crearea unui video

În urmă cu câțiva ani, crearea unui clip de promovare era o muncă demnă de un Hercule. Pentru început, aveați nevoie de scenariu solid, trebuia să găsiți actorii potriviți, o echipă care să filmeze totul, apoi să vă ocupați de editare. Însă vremurile au evoluat în bine. Cum s-a întâmplat asta? Ei bine, niciodată nu ne-am confruntat cu lipsa oamenilor de creație, însă aparatura necesară a reprezentat un motiv de îngrijorare. Însă evoluția tehnologică în domeniul divertismentului a schimbat întreaga perspectivă. Ultimele modele de telefon pot realiza clipuri la înaltă calitate, iar programele de editare sunt din ce în ce mai avansate.

  1. Creatori de conținut video

Așa cum am spus anterior, în prezent, vă puteți realiza mult mai ușor conținutul video. Cu toate acestea, succesul depinde de tehnologia folosită, de calitate, de echipa de producție, actori, și, mai mult decât atât, de un subiect atractiv. Tocmai de aceea, recomandarea este să lucrați cu o echipă care să își investească cunoștințele în realizarea profesională a clipurilor dumneavoastră.

YouTube și Facebook sunt cele mai bune canale de promovare în prezent.

  1. Distribuție

După ce ați realizat conținutul video, trebuie să îl promovați în locurile relevante pentru publicul țintă. Există multe platforme pe care îl puteți distribui, însă trebuie să decideți care este cel eficient pentru afacerea dumneavoastră. YouTube, Facebook și Vine sunt numai câteva exemple. O bună distribuție va crește vizibilitatea pentru orice tip de afacere. Platforme precum Dailymotion și Vimeo pot fi foarte bune dacă sunteți o agenție media sau o casă de producție. Dacă video este folositor și atrage atenția, aceste site-uri vă vor aduce reach organic. Astfel că nu trebuie să investiți bani în promovare. Desigur, aceasta i-ar aduce un avânt mai puternic.

  1. Live video streaming

Pentru start-up-uri, live video poate fi un instrument foarte util pentru a construi comunități și pentru a încuraja fanii să interacționeze. Interviurile live ale fondatorilor, unde explică parcursul companiei pot constitui un conținut video puternic și ar prezenta interes pentru publicul țintă.

În articolul următor vă vom prezenta alte 5 sfaturi utile pentru demararea unei strategii de video marketing care să promoveze eficient afacerea dumneavoastră.

V-ar putea interesa și:

  1. Trendurile anului 2016 în materie de video marketing
  2. Facebook vs. YouTube (Part. I)
  3. AdReaction Video- Insight-uri de promovare
  4. Facebook vs. YouTube (Part II)

Sursa

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.