2015 a cunoscut o creștere incredibilă în folosirea conținutului video în campaniile de promovare. Video marketingul este unul dintre cele mai rapide și eficiente moduri de a răspândi informație în mediul online. Studiile au dovedit că oamenii rețin cu 40% mai mult atunci când privesc un clip decât atunci când citesc un text. Online video a devenit ușor de folosit de-a lungul anilor, utilizând mai multe formate, precum și moduri de promovare. Cu toate acestea, este mult mai valoros decât atât. Nu este numai un mijloc interactiv de transmitere a unui mesaj. Vă ajută să creșteți valoarea produsului și chiar brandului dumneavoastră.

În continuare, vă voi prezenta 4 aspecte ale strategiilor de video marketing pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă construiți strategia de promovare.

1. Video și strategia de mail marketing

Mail marketing

Video marketing promovare

 

Mail marketing este o componentă foarte importantă a strategiilor moderne de promovare. Însă foarte mulți oameni de marketing au început să observe o scădere a ratei de click. Inbox-ul este invadat cu mesaje. Video și-a dovedit eficiența în creșterea nivelului de implicare, în campaniile de mail marketing. Un studiu realizat în anul 2015, de către GetResponse, pe 1 miliard de mail-uri, a dovedit că cele care conțineau video aveau o rată de click cu 96% mai mare decât cele fără. Pentru mai multe avantaje, folosiți clipuri personalizate în campaniile de mail marketing.

 

 

Clipurile personalizate în campaniile de mail marketing generează rate de click de până la 1500%.

2. Video trece de la Pasiv la Interactiv

Anul trecut am asistat la o creștere semnificativă a utilizării unor imagini interactive pentru crearea unor conversații cu o audiență digitală. Acestea au fost folosite și pentru a mări gradul de interacțiune în campaniile de marketing, în special pentru mediile B2B. În 2016, specialiștii în marketing vor folosi elemente care să introducă oamenii în povestea lor de brand.

Un interes suplimentar va fi acordat și clipurilor de tipul ”alegeți-propria-aventură”, care va oferi utilizatorilor o experiență de învățare personalizată, în funcție de alegerile pe care le fac.

Personalizează conținutul!

Video marketing promovare

3. Video personalizat

Personalizarea este noul trend în digital marketing. Adăugarea numelui destinatarului atunci când trimitem un mail va avea semnificativ mai mult efect asupra acestuia. Video 1-la-1 oferă o oportunitate imensă pentru oamenii de marketing inovatori care vor să iasă din mulțime și să se apropie de publicul țintă. Acesta îi crează privitorului o experiență unică, memorabilă.

4. Video marketingul și vânzările

Mulți clienți ne întreabă cum se pot promova prin intermediul conținutului video. Deși le spunem că acesta trebuie adecvat mediului de afaceri în care activează, există și categorii mari în care îl pot integra. Iată câteva dintre acestea:

 

a) Testimoniale

b) Demonstrații video legate de funcționalitatea produselor

c) Tutoriale

d) Interviuri

e) Analize de proiect și studii de caz

f) Transmisii live și webminarii

g) Vloguri

h) Filmări de la evenimente

Video a parcurs un drum lung în ultimii ani. Conținutul, atât informativ cât și distractiv, se perfecționează constant. Firmele devin mai atente la modul în care folosesc video. Dețin avantajul că știu deja cum să își atragă publicul, iar video le pune la dispoziție modalitatea perfectă pentru a îi fideliza. Cu toate acestea, având în vedere întregul potențial pe care îl aduce vânzărilor B2B și B2C, putem observa câte aspecte mai sunt de exploatat.

 

V-ar putea interesa și:

  1. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. I)
  2. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)
  3. Facebook vs. YouTube (Part. I)
  4. 5 modalități prin care puteți îmbunătăți implicarea abonaților pe canalul de YouTube. 

 

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.