Orice videoclip se naște dintr-o poveste. Dintr-o dorință de a exprima mai mult, de a spune ceea ce nu poți prin cuvinte, muzică sau imagine. Mai exact, ceea ce poate fi înțeles numai după ce ai în față îmbinarea perfectă a acestora.

Asta am realizat pentru trupa Mouse N’Monkeyz, o poveste. Povestea noului clip, Empty (and Bipolar).

Mouse N’Monkeyz a apărut din colaborarea a 5 artiști est-europeni, britanici, printre care se numără și un român. Au concertat în America, la White River Amphiteather, în urma unei campanii originale. Mai exact, membrii trupei au avut  la dispoziție numai 72 de ore pentru a strânge 2000 de spectatori prin  lansarea unor zvonuri și prin stickere menite să creeze misterul unui nou fenomen muzical.

Am discutat cu aceștia și am aflat câteva detalii despre ultimul videoclip lansat, Empty (and Bipolar), pentru care PacPac StudioS a realizat montajul.

În primul rând, spuneți-ne ce stil abordați? Ce vă propuneți să realizați și ce obiective v-ați stabilit în acest sens?

Ne place să numim această industrie FruitMusic, amestecăm genurile care ne plac. De la rock, la funk, la industrial, electro și toate subgenurile care apar din acestea.

Ați lansat recent un nou clip. Care este povestea lui și a melodiei?

Cântecul prezintă, printr-o abordare foarte sinceră, cine ești, și cât de urât, singur și înspăimântat ai devenit. Te face să te gândești dacă vrei să rămâi în același punct sau vrei să faci o schimbare. Cu tine. Să te oprești din a mai minți și răni oamenii pe care îi iubești. Să îi forțezi să te părăsească, căci ei merită pe cineva mai bun. Iar în final, crezi că este idee proastă și repeți aceleași greșeli pentru că, știi…ești bipolar. În ceea ce privește clipul, am vrut să facem ceva bun. Ne-am gândit că dacă acesta va fi foarte expus, să fie cu un scop, să facă ceva bun pentru oameni, să ajute pe cineva de pe cealaltă parte a planetei, pe cineva despre care nu știm nimic.

Ce părere aveți despre modul în care a lucrat echipa PacPac StudioS?

Cei de la PacPac StudioS au fost atenți la detalii, ne-au respectat dorințele și ne-au ajutat în toate etapele de realizare.

Am încercat să obținem și versiunea tehnică a poveștii. Pentru asta, am vorbit cu Robert Aurariu, editorul PacPac StudioS, cel care s-a ocupat de montajul clipului.  Acesta ne-a împărtășit ce provocări a întâmpinat, dar și cum a reușit să le depășească.

Proiectul a fost interesant pentru mine de când mi-a spus artistul prima oară că vrea să izoleze două culori. Dar când am auzit că acele culori sunt roșu și galben, mi s-a oprit ceasul.

În general este ușor să izolezi o singură culoare și este chiar des întâlnit, mai ales roșu. O să observați, de asemenea, că nu prea sunt cazuri în care se izolează culoarea galben, asta pentru că, de obicei, pielea are nuanța similară.

O altă problemă care apare atunci când vrei să izolezi două culori este că, după ce ai izolat-o pe prima, a doua culoare nu mai este, apare gri, pentru că se vede doar prima culoare.

Soluția pe care am găsit-o în acest caz a fost să dublez layerul cu video, transformându-l pe cel de jos, în alb- negru complet. În cazul celui de sus, am scos culoarea albastru prin key color. Ajustând setările rămân celelalte două culori de bază, adică verde și roșu. Între cele două se află și nuanța de galben.

Ok, până aici a fost decent, dar ce fac cu pielea?

Singura soluție pe care am găsit-o a fost să lucrez nuanțele de galben și astfel să le împuternicesc pe cele pe care masca le are și să le diminuez pe cele care se află în piele și nu se regăsesc pe mască. Pentru că am separat nuanțele de galben din mască și altele au dispărut, rezultatul final a fost total diferit față de imaginea brută. Masca sau sacoul nu au aceeași culoare în imaginile brute precum în varianta finală. Au fost necesare multe ajustări și exporturi, dar sunt mulțumit de rezultat. Montajul l-am realizat în Adobe Premiere CC, iar coloristica în Adobe After Effects CC.

Pentru a evidenția transformările, vom publica în curând pe pagina de Facebook un video cu imagini înainte și după editare.

Până atunci, vă invităm să urmăriți rezultatul final!

V-ar putea interesa și:

  1. Cum alegeți conceptul de video potrivit?
  2. Secretele unui brand de succes, Coca-Cola
  3. De ce sunt testimonialele importante?
  4. Folosirea video marketingului crește rata de conversie
  5. Cum promovăm pe YouTube?
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.