Decembrie, luna în care Moș Crăciun își face apariția în mall-uri, iar Inbox-ul este plin de oferte care par a fi prea bune pentru a fi adevărate. Pentru mulți oameni de marketing este o șansă să își dezvolte creativitatea și să își lase amprenta asupra campaniilor. Totul se întâmplă în timp ce clienții sunt asaltați cu tot felul de reclame. Dacă vă îngrijorează faptul că publicul țintă vă va ignora clipul, sau pur și simplu nu îl va observa în marea de promoții și video distribuite acum, vă oferim 3 sfaturi pentru realizarea unui video care să vă adauge pe lista bună a Moșului.

#1 Nu intrați direct în vânzări

Într-adevăr, crearea unui video eficient în perioada sărbătorilor nu este un proces ușor. Trebuie să aveți grijă cum abordați lucrurile, ce ton folosiți și cum îl împărtășiți. Sărbătorile reprezintă momentul în care vă arătați dragostea de a împărtăși și demonstrați că nu urmăriți fiecare bănuț pe care îl puteți obține. Adoptați un ton personal și autentic! Aceasta este oportunitatea să vorbiți despre cultura și valorile brandului, precum și să construiți o bună relație cu publicul țintă. Nu uitați că în perioada sărbătorilor este mai bine să dăruiți decât să primiți. Încercați să faceți un cadou audienței dumneavoastră!

WestJet a ilustrat perfect acest sentiment în campania ”Christmas Miracle”:

#2 Faceți un video amuzant și personal

Acesta este momentul prielnic pentru a lăsa garda jos și a vă arăta latura sensibilă. Realizați un video care să vă exprime personalitatea, să fie amuzant și, mai mult decât atât, să fie făcut din inimă. Poate părea provocator pentru un antreprenor, dar nu uitați că nu trebuie să faceți totul singur. Implicați angajații în video. Poate doresc să transmită urări sau să vorbească despre cel mai frumos/ urât cadou pe care l-au primit.

#3 Folosiți un call to action puternic

Ați creat un video minunat, care va atinge inimile și mințile privitorilor. Nu îl lăsați la acest stadiu. Implicați audiența! Încurajați-i să facă următorul pas după ce îl privesc! Dar nu uitați că încă nu este timpul pentru vânzare, trebuie să îi  redirecționați către ceva cu adevărat valoros. La finalul clipului adăugați un call to action pentru a îi îndemna să ”descarce un cadou”, spre exemplu un eBook.

Aveți posibilități nelimitate, însă contează să rămâneți în spiritul sărbătorilor. Să oferiți valoare prin conținut și să îi încurajați să își dezvolte afacerea pot fi două instrumente foarte eficiente.

Sursa

V-ar putea interesa și:

  1. Iată cum puteți îmbina video marketingul și cumpărăturile în preajma sărbătorilor
  2. Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovare
  3. Secretele unui brand de succes, Coca-Cola
  4. ”Am investit 3 milioane de dolari în reclame pe Facebook”
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.