Potrivit raportului întocmit de Google cu privire la modul în care oamenii aleg cadourile de sărbători, video și clipurile care ilustrează momente împreună cu cei dragi au câștigat teren în 2015. Acestea inspiră, oferă sfaturi și review-uri de produse. De fapt, 1 din 4 cumpărători spun că după ce privesc un video sunt mai predispuși să ofere cadou produsul respectiv, iar 32% plănuiesc să folosească online video anul acesta pentru a găsi cele mai potrivite cadouri. Trendurile inovative de video, setate anul acesta, îi ajută pe clienți să descopere promoțiile și ofertele de sărbători, mai rapid și mai convenabil ca oricând.

Iată cum brandul tău poate crește vânzările în acest sezon.

Folosiți reclamele de vânzări promovate pe YouTube

YouTube continuă să inoveze în moduri care facilitează procesul de vânzare pentru brandurile care aleg să se promoveze prin video. YouTube shopping ads este un format al YouTube care arată dacă un produs este de vânzare, apoi, printr-un simplu click, doritorii pot afla mai multe despre el sau îl pot cumpăra.  Potrivit Google, pentru video de acest gen brandurile plătesc numai dacă privitorul a dat click pe reclamă.

Modul în care funcționează YouTube shopping ads este relativ simplu. Dacă un client consideră interesant un produs care apare în video, poate apăsa pe iconița mică din colțul dreapta- sus, astfel apărându-i o listă a tuturor elementelor prezente în clip. Alegând unul dintre acelea va fi direcționat pe site-ul de unde poate achiziționa produsul respectiv. Levi’s este un exemplu în acest sens:

Un alt mod în care puteți beneficia de acest concept al YouTube este prin asocierea cu o persoană cunoscută. Spre exemplu, dacă aceasta din urmă realizează un tutorial de beauty poate folosi un video de acest gen pentru a promova brandul de machiaj utilizat. Astfel, ambele părți vor beneficia dacă cineva va achiziționa produsele evidențiate.

Promovați ofertele sezonului de iarnă via Instagram

Având în vedere că încă nu pot fi postate link-uri embed pe Instagram, au apărut câteva aplicații inteligente care ajută firmele să își vândă produsele direct de pe platformă.

Aplicații precum LiketoKnow.it, Soldsie și Like2Buy ajută brandurile să crească vânzările pe Instagram. Sunt multe moduri creative în care brandurile se pot promova de sărbători, prin focusarea pe video scurte, smart, folosindu-se de adresarea directă și prin alegerea inteligentă a capturilor foto și a URL-ului.

Aveți la dispoziție numai câteva secunde, așadar faceți-l memorabil!

Creați campanii video personalizate

Oferirea de recomandări personalizate este trendul acestui sezon. Un studiu recent, realizat de MarketLive arată că 55% dintre cumpărători împărtășesc datele și preferințele lor cu retailerii, în schimbul unei oferte de produs personalizată.

Iată alte câteva obiceiuri pe care clienții le-au menționat, în ceea ce privește cumpărăturile de sărbători de anul acesta:

  • 55% dintre cumpărători profită de oferta personalizată primită pe mail
  • 52% profită de cea găsită pe un site frecventat
  • 42% cumpără după ce au primit o ofertă personalizată pe telefonul mobil

Brandurile descoperă moduri noi și inovative de a produce conținut video specific pentru platforma pe care comunică. Un exemplu în acest sens este Travelocity care a creat videoclipuri personalizate. Mascota ”Roaming Gnome” se adresa călătorului pe nume și îl ”ducea” în destinația de vis. Campania de bază s-a desfășurat pe Twitter și invita consumatorii să spună care este destinația lor de vis, folosind #IWannaGo. Miza era câștigarea unei excursii. Travelocity a creat clipuri personalizate pentru 60 de oameni care au răspuns folosind hashtag-ul. Potrivit Twitter, brandul a câștigat 34, 000+ followeri, în urma campaniei personalizate.

Creați o strategie de video marketing care să integreze un bun mix al tuturor trendurilor care s-au evidențiat anul acesta!

V-ar putea interesa și:

  1. 5 Pași prin care vă puteți spune povestea cu ajutorul marketingului
  2. Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovare
  3. Secretele unui brand de succes, Coca-Cola
  4. ”Am investit 3 milioane de dolari în reclame pe Facebook”

Sursă

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.