strategiile de promovare

strategiile de promovare

Tehnologia digitală a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultima perioadă de timp. Conținutul video a căpătat din ce în ce mai mult teren. Integrat în campaniile de promovare online, acesta a generat rezultate spectaculoase. Antreprenorii au conștientizat nevoia implementării unei strategii bazate pe video, iar acest lucru s-a observat în creșterea ratei de conversie pe care au avut-o. Cei ce nu au ținut pasul, au rămas la rezultate deloc semnificative.

De idei nu duceți lipsă, iar canalele de promovare oferă găzduire aproape gratuit. Însă ce faceți atunci când resursele financiare vă limitează posibilitățile de promovare?

PacPac StudioS vă propune 3 tipuri de conținut care nu ar trebui să lipsească dacă doriți să vă promovați eficient.

✓ Video de prezentare

Video este un instrument foarte puternic cu ajutorul căruia vă puteți prezenta afacerea. Puteți spune privitorilor ce faceți și ce oferiți, rapid, într-un mod care să sporească interesul. Un video de acest tip poate fi postat pe home page-ul site-ului, în secțiunea About, pe canalul de YouTube ș.a.m.d.

✓ Demonstrație de produs

Video este ideal și pentru a face demonstrații de produs și a prezenta soluțiile pe care acesta le oferă. Acest tip de conținut permite potențialilor clienți să vadă produsul în acțiune, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul dumneavoastră.

        Strategiile de promovare au devenit mai numeroase și mai avansate.

De cele mai multe ori, deși suntem interesați să facem o achiziție, amânăm momentul din diferite motive:

  • nu avem suficiente detalii despre produs;
  • nu știm cum funcționează;
  • suntem comozi și nu dorim să ne deplasăm pentru a îl testa;
  • așteptăm o reducere de preț.

Tocmai din acest motiv, trebuie să facilitați procesul de achiziție. Permiteți potențialilor clienți să vadă cum funcționează produsele pe care le oferiți! Oferiți-le o experiență cât mai plăcută pe site-ul dumneavoastră și, cu siguranță, vă vor fi recunoscători.

Video poate fi folosit și în procesul de vânzare, fiind trimis potențialilor clienți înainte sau după întâlnirea cu aceștia.

✓ Testimoniale  

Testimonialele video nu numai că spun o poveste, dar transmit emoție. Permit consumatorilor să își expună propriile trăiri, ceea ce conferă credibilitate. Partea și mai bună este că nu aveți nevoie de o echipă specializată pentru a realiza acest tip de conținut. Pentru autenticitate, atunci când cineva vorbește frumos despre afacerea dumneavoastră, opriți-l și rugați-l să spună din nou. De această dată, în fața camerei de filmat. Acestea reprezintă dovada palpabilă că sunteți profesioniști.

Gândiți-vă de câte ori ați achiziționat un produs după ce ați vizionat un clip despre acesta sau despre firma producătoare. Sau de câte ori v-ați lăsat influențat de părerea unor oameni care au încercat deja produsul. Forumuri, comentarii, recenzii, toate contează în procesul de achiziție. Nu uitați încă că, dacă o poză face cât 1000 de cuvinte, un clip valorează cel puțin un milion. Dacă doriți să lansați o campanie de promovare, implicit dacă doriți să investiți în dezvoltarea firmei, atunci de ce nu o faceți într-un mod eficient? Promovarea poate fi precum o balanță: pe de o parte- investiție, iar pe cealaltă- cheltuială. În ce direcție o înclinați?

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Workshop ”Video marketingul la îndemâna Ta”
  2. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. I)
  3. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)
  4. 5 modalități prin care puteți îmbunătăți implicarea abonaților pe canalul de YouTube. 
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.