Imaginați-vă că puteți călători în viitor și că acolo veți descoperi tehnologia pentru a vă crea o identitate virtuală. Aceasta ar fi programată să ofere versiunea perfectă a mesajului pe care doriți să îl transmiteți, nu ar obosi niciodată și ar fi disponibilă 24 ore/ zi, oriunde în lume. Ce ar putea face aceasta pentru afacerea dumneavoastră? Vestea bună este că tehnologia există în prezent. Video este cea mai bună modalitate pentru a vă promova și a vă apropia de publicul țintă. În articolul de astăzi, vă oferim 5 sfaturi pentru a realiza o strategie eficientă de video marketing.

1. Dedicați resurse în mod adecvat!

Să vorbim, în primul rând, despre problema care vă frământă cel mai tare, bugetul. Fiecare companie încearcă să facă cât mai mult, investind puțin. Deși vă poate părea imposibil la prima vedere, vă puteți promova în mod eficient, fără costuri enorme. În mod ideal, ar trebui să produceți suficient conținut pentru diferite etape din jurnalul companiei și să postați unul/ două video săptămânal. Este indicat să investiți într-o firmă care să se ocupe de filmarea și editarea materialelor de promovare. Principiul ”Dacă vrei un lucru făcut bine, fă-l singur”, nu se aplică aici. Deși investiția poate părea mai mare, pe termen lung, rata de conversie vă va dovedi că ați luat decizia corectă. Firmele de acest gen au grijă să captureze imaginea din unghiul propice, pentru a transmite cât mai eficient mesajul, pentru a emoționa și a ajunge la publicul țintă. Totodată, ele se ocupă de editarea și de calitatea video. Dacă doriți să reduceți costurile, puteți alege să realizați materialele în propriul birou sau în interiorul firmei. Privitorii vor fi impresionați de cât de interesante, amuzante și utile sunt clipurile pe care le oferiți.

2. Decideți ce povești doriți să spuneți

Marketing funnel/ pâlnia de marketingNu există o strategie de promovare general valabilă pentru toate companiile. Materialele depind de produsul dumneavoastră și de piața pe care îl lansați. Gândiți-vă la audiență și la ceea ce vă doriți să știe despre compania pe care o dețineți. Spre exemplu, dacă vorbim despre video, primul trebuie să fie de prezentare. Vorbiți despre cine sunteți și ce faceți. Apoi, pas cu pas, realizați conținut pentru fiecare etapă a pâlniei de marketing. Campaniile video amuzante vă pot aduce puncte în plus și vor da o latură umană brandului. Producerea de conținut video va educa publicul țintă și îl va face să aibă încredere în produsul prezentat. Interviurile cu lideri de opinie și consumatori care au încercat deja produsul (testimonialele) vor inspira audiența și îi va apropia de ceea ce faceți. Este important să le vorbiți și despre motivul care v-a determinat să deschideți firma, despre misiunea ei.

3. Oamenii cumpără oameni, nu produse

Detaliile despre produse sunt importante, dar nu spun întotdeauna cele mai persuasive povești. Intervievați echipa de vânzări! Asta va oferi un chip companiei, o figură umană. Intervievați consumatorii și expuneți poveștile lor de succes! Spuneți partenerilor să vorbească despre ceea ce faceți, precum și despre motivul care i-a determinat să lucreze cu dumneavoastră.

4. Faceți mesajul cât mai scurt

Considerați incredibil ce face compania dumneavoastră! Vi se pare imposibil să rezumați totul într-un minut. Însă, privitorii nu acordă mare atenție clipurilor lungi. Este important să captați atenția încă din primele secunde. Pe măsură ce vă construiți audiența, puteți începe să filmați materiale mai lungi, tutoriale, clipuri explicative.

5. Întotdeauna măsurați rezultatele

Măsurarea rezultatelor este singurul mod prin care puteți vedea dacă materialul video a avut succes. Nu vă lăsați induși în eroare de numărul de vizualizări. Colectați date despre privitori și despre modul în care aceștia au recepționat mesajul. Trebuie să îi diferențiați pe cei care au privit până la final, de cei care l-au închis după primele secunde.

Acum 10 ani, oamenii de marketing erau intimidați și sceptici cu privire la folosirea social media. Astăzi, toate companiile dedică resurse- timp, oameni, bani- pentru promovarea prin această metodă. Provocările pe care le întâmpinați în realizarea unui conținut video sunt foarte mici comparativ cu beneficiile pe care acesta le aduce cu sine.

V-ar putea interesa și:

  1. 5 Pași prin care vă puteți spune povestea cu ajutorul marketingului
  2. Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovareâ
  3. ”Am investit 3 milioane de dolari în reclame pe Facebook”
  4. Radu Turcescu- strategii de promovare (Interviu video)
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.