Radu Turcescu- interviu video despre promovateO imagine de succes îți garantează încredere și deschidere din partea clienților, iar asta înseamnă vânzări. Este o noțiune râvnită de antreprenori și promisă de specialiștii în PR, dar înțeleasă greșit de cele mai multe ori, explică Radu Turcescu, PR Strategist în cadrul Dumitru & Turcescu | PR Strategy & Training.

Radu oferă în mod gratuit informațiile acumulate, în cei peste 8 ani de când studiază marketingul, în cadrul seminarului “Cum să crești numărul de clienți printr-o imagine de succes”. Vorbește cu pasiune și pricepere, iar asta se vede în numărul mare de participanți pe care îi adună de fiecare dată. Oamenii interesați de acest domeniu doresc să se dezvolte atât personal cât și profesional, dar și să aducă un plus de valoare firmei pe care o dețin dau pentru care lucrează.

L-am rugat să ne ofere câteva informații despre modul în care se promovează și despre strategiile pe care le consideră eficiente în contextul pieței actuale.

 

Te rugăm să ne descrii puțin domeniul activității tale și rezultatele obținute până acum.

Noi oferim oamenilor de afaceri din România, strategie în PR. Încercăm să le oferim, practic, o strategie de la A la Z, astfel încât să își crească vânzările printr-o imagine de succes. Și, de asemenea, mergem în orașele importante din România, unde încercăm să le explicăm de ce este atât de important PR-ul în dezvoltarea companiei și a imaginii lor, totodată.

Când ai început să folosești, în promovarea activităților tale, materiale multimedia (foto, video, audio)

Păi, am început odată cu seminariile, acum un an și jumătate. Lucru care m-a ajutat foarte mult deoarece, din punctul meu de vedere, aceste materiale multimedia reușesc să te diferențieze de concurență, printr-un lucru foarte simplu, și anume fața ta. Nu cred că mai există o altă persoană care să mai arate fix ca mine.  Și automat asta înseamnă diferențiere.

Care sunt dificultățile/ provocările legate de acest tip de promovare?

Nu există dificultăți sau provocări, din punctul meu de vedere. Este simplu de folosit pentru toată lumea. Când oamenii de afaceri vorbesc despre video se gândesc că trebuie să realizeze un material de vreo 50 de minute în care să își explice ei activitatea sau mai știu eu ce. Nu! În niciun caz! Este vorba despre un material simplu de făcut, de 3, 4, 5 minute, în care să ofere câteva sfaturi punctuale.

Care sunt beneficiile folosirii video marketingului în promovarea activităților tale?

Unul este diferențierea, clar! Pentru că oamenii nu cumpără produse sau servicii. Asta este prima greșeală pe care antreprenorii o fac. Ei vând produs sau serviciu. Nu, oamenii cumpără oameni. Și atunci, în momentul în care am văzut un video cu un antreprenor care oferă niște informații de valoare, e clar că am stabilit o legătură.

Doi, este principala metodă și poate cea mai puternică prin care ne putem poziționa drept experți în domeniul nostru de activitate. Una este când scrii ceva și poți să iei din stânga, din dreapta, alta este când vorbești. Când vorbești transmiți emoție, transmiți încredere, transmiți credibilitate, transmiți imagine.

Cum îți realizezi materialele multimedia? Apelezi și la profesioniști din domeniu?

Da, apelez și la profesioniști, însă le mai realizez și singur. Depinde de material. Însă, de obicei, este bine ca pentru materialele principale și importante să apelăm la profesioniști.

Ce sfaturi legate de folosirea materialelor multimedia ai putea să oferi? (ex- unde și când se postează cel mai eficient, câți bani și în ce să investească prima oară)

Este destul de simplu! În principiu, trebuie să apeleze la un material video pe săptămână. Și sfatul meu ar fi să lucreze cu o organizație, cu o firmă, cu o companie profesionistă. Și ar putea să filmeze, de exemplu, patru materiale la începutul unei luni, câte cinci minute fiecare. Asta înseamnă că deja are materiale pentru fiecare săptămână în parte. În acele materiale video este important să ofere foarte multe sfaturi care să-i ajute pe clienții lor. Deci, un material video pe săptămână, cu sfaturi. Postat pe YouTube, pe Facebook, pe blog, în orice formă de comunicare. Mai mult decât atât, trimitem un mail de vânzare- se întâmplă să trimitem astfel de mail-uri, nu?- este indicat ca în acela să apară un link YouTube către un material video pe care l-am postat acolo și în care oferim sfaturi ajutătoare, astfel încât clientul să și cumpere.

Cum plănuiești să te folosești de astfel de materiale, în noile tale campanii de promovare?

Cum m-am folosit și până acum. Pentru că mi s-a întâmplat deseori să merg la un seminar și să îmi spună oamenii: ”Da’ eu cred că te cunoșteam dinainte ”. Sau chiar să-mi spună: ”Te știu de pe YouTube”, la seminariile din Cluj sau din Iași, spre exemplu. Și ofer materiale video, încerc să fac unul pe săptămână, astfel încât oamenii să mă cunoască dinainte și să încercăm să legăm o relație ușor emoțională.

Pe Radu îl găsiți pe site-ul personal.

V-ar putea interesa și:

  1. 5 Pași prin care vă puteți spune povestea cu ajutorul marketingului
  2. Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovare
  3. Secretele unui brand de succes, Coca-Cola
  4. ”Am investit 3 milioane de dolari în reclame pe Facebook”
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.