Speakers Club este o comunitate cu o activitate de aproximativ 2 ani, dedicată dezvoltării abilității de a prezenta, în special în fața unui public. Așa cum unele persoane merg la sală de mai multe ori pe săptămână pentru a își antrena mușchii corpului, tot așa, cei care își doresc să își dezvolte abilitatea de a prezenta participă la întâlnirile organizate de compania de training & coaching. Acestea se desfășoară într-un cadru profesionist și prietenos. Avantajul unui participant este că i se oferă feedback constructiv. Acesta are rolul de a îl ajuta să își dezvolte încrederea în abilitatea de a prezenta.

Speakers Club.

Speakers Club

Eliza Nițescu, co-fondator Speakers Club, este ceea ce am putea numi, o femeie puternică.  

”A urcat pe Mont Blanc, s-a cocoțat pe Kilmanjaro și pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peach (5895m). Este co-fondator la Speekers Club și încearcă să schimbe destinul copiilor bolnavi de cancer.”

 

Eliza a fost prezentă la ediția cu numărul 2 a workshopului Video marketingul la îndemâna ta”. A venit pentru a învăța cum poate aduce un plus de valoare business-ului său și pentru a descoperi noi tehnici de promovare. 

 

Video marketingul la îndemâna ta

Video marketingul la îndemâna ta

Am venit la acest workshop deoarece am colaborat cu Cătălin și știu că se implică în proiecte în care poate să aducă valoare.

Echipa PacPac StudioS a discutat cu ea și a aflat cum se implică în activitatea Speakers Club, ce dificultăți de promovare au întâmpinat până în prezent, precum și ce sfaturi oferă celor care acum pornesc la drum cu propria afacere. 

 

Te rugăm să ne descrii puțin domeniul activității tale și rezultatele obținute până acum!

Speakers Club se ocupă de training și coaching în public speaking. Suntem o companie foarte tânără dar care a crescut cumva, ca în basmele românești. Am și francizat de curând afacerea, iar acum Speakers Club nu este numai în București. Este și în Brașov, Iași și Bacău. Sperăm că în curând vom trece granița! Suntem în discuții cu o persoană din Chișinău să dezvoltăm Speakers Club și acolo. Sunt câteva sute de persoane membre în comunitate și care au propriile lor evenimente în momentul de față. Au făcut progresul de la a veni foarte temători, grijulii și frustrați legat de lipsa de rezultate în domeniul comunicării, până la a trece în pragul în care îi pot convinge pe ceilalți să fie ei persoanele din față care transmit și conving și pot deveni un lider de opinie.

Când ai început să folosești, în promovarea activităților tale, materiale multimedia (foto, video, audio)?

Eliza Nițescu- Speakers Club

Eliza Nițescu- Speakers Club

Prin natura meseriei, ca să spunem așa, am folosit de la bun început. Membership-ul Speakers Club presupune să vii să practici, să fii filmat. Mai apoi, clipul tău este promovat pe canalele de Social Media, Facebook, Youtube. Avem și cont de Instagram. Sunt preluate aceste înregistrări și răspândite peste tot. Cătălin a fost primul nostru colaborator în partea asta. Deci, cumva, le-am folosit de la începutul activității.

Care sunt dificultățile legate de acest tip de promovare?

Avem o provocare legată de calitatea materialelor video. La fiecare întâlnire Speakers Club avem și câte 10-15 persoane care vorbesc și trebuiesc înregistrate. Fiind vorba de un volum foarte mare de date, comprimarea durează destul de mult. Există tot felul de colaje care trebuiesc făcute. Timpul foarte mare pe care îl aloci acestui demers poate fi o dificultate. Într-un final am externalizat acest lucru către altcineva, nu ne mai ocupăm direct de el.

Ajungi instant peste tot.

Care sunt beneficiile folosirii video marketingului în promovarea activităților tale?

Ajungi instant peste tot, dacă îți faci treaba cum trebuie. Dacă ești bun în ceea ce faci, ai posibilitatea să fii aici, dar, cumva, de oriunde din lume poți fi accesat. Și astfel se poate vedea rezultatul muncii tale.

Când realizezi materialele multimedia, apelezi și la profesioniști în domeniu?

Am renunțat de mult timp la a mai face asta singuri. Am înțeles că scopul pentru care noi ne desfășurăm activitatea este să fim consilierii oamenilor în ceea ce privește vorbitul în public. Și atunci, fiecare lucru care înseamnă promovarea activității noastre este făcut de profesioniști. Pentru partea de promovare video lucrăm cu firme specializate.

Ce sfaturi legate de folosirea materialelor multimedia ai putea să oferi?

Să fii scurt! Să fii convingător! Să fii amuzant! Să fii valoros! Și să faci lucrul acesta cu cele mai bune intenții. Să nu îți dorești neapărat un câștig imediat. Să nu îți dorești foarte mult să obții niște lucruri materiale, ci, mai degrabă, să ajuți oamenii să evolueze și să primească valoare de la tine. Iar poate mai apoi să apeleze la serviciile tale!

Mai multe detalii despre Eliza Nițescu și Speakers Club puteți găsi aici.

Surse foto: Eliza Nițescu & Speakers Club.

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Workshop ”Video marketingul la îndemâna Ta”
  2. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. I)
  3. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)
  4. 5 modalități prin care puteți îmbunătăți implicarea abonaților pe canalul de YouTube. 
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.