V-ați gândit vreodată că hainele pe care le purtați semnifică mai mult decât o alegere într-o dimineață grăbită? Că vorbesc despre starea de spirit și personalitatea dumneavoastră? Irina Toma a înțeles foarte bine asta și se joacă cu visele, culoarea, eleganța și frumusețea, pentru a oferi oamenilor o imagine a vieții așa cum merită trăită. Este designer & Life Style Coach. Realizează accesorii și piese vestimentare cu povești, unicat, din materiale speciale, menite să scoată în evidență stilul personal al clientului.

Am discutat și noi cu Irina despre strategiile de promovare pe care le folosește în dezvoltarea afacerii sale, Duran Art.

Te rugăm să ne descrii puțin domeniul activității tale și rezultatele obținute până acum!

rina Toma Duran ArtDomeniul activității mele este unul complex, spun eu. Pentru că, indiferent de direcția din care vorbim se referă practic la partea de imagine a unei persoane. Pe de o parte, este vorba de designul vestimentar. Ceea ce înseamnă că momentul în care cineva își dorește o piesă vestimentară care să îi reflecte cel mai bine personalitatea și mesajul sau povestea pe care vrea să o transmită la un eveniment sau în viața de zi cu zi, apelează la serviciile mele și îi croiesc pe măsura și dorința clientului acea piesă vestimentară. Dincolo de designul vestimentar, mă mai ocup cu partea de Life Style Coaching, ca să o numesc într-un mod general. Asta înseamnă că momentul în care cineva vrea să se redescopere ca stil personal, ca stil de viață, ca stil reflectat, pur și simplu, în fiecare etapă și segment al vieții sale, vine de asemenea la mine și pot să îi ofer astfel de servicii.

Când ai început să folosești, în promovarea activităților tale, materiale multimedia (foto, video, audio)?

Materialele multimedia, atât foto cât și video, le-am folosit încă de la începutul activității mele. Am început, desigur, cu partea de foto. Pentru că mi-a fost mult mai ușor, mai ales că, la început, am avut doar partea de accesorii, pe care am dezvoltat-o pe partea de design vestimentar. Pentru ele m-au ajutat foarte mult fotografiile. În timp, odată ce am crescut și am trecut la partea de design vestimentar și la creații unicat și pe comandă, video m-a ajutat foarte mult. Pentru că o imagine sau un video spun cât 1000 de cuvinte, iar domeniul în care activez, care se bazează pe imagine, depinde foarte mult de acest lucru.

Care sunt dificultățile/ provocările legate de acest tip de promovare?

Provocările sunt de a găsi oameni buni cu care să lucrezi, care îți înțeleg efectiv viziunea. Nu îmi place să folosesc concepte mult prea folosite până acum, și atunci, persoana cu care discut, în vederea efectuării unei ședințe foto sau a rina Toma Duran Artunui video, trebuie cumva să petreacă puțin timp cu mine, să înțeleagă exact despre ce este business-ul și să vadă cum poate să transmită cel mai bine mesajul pe care vreau eu să îl transmit în video.

Care sunt beneficiile folosirii video marketingului în promovarea activităților tale?

Video marketingul, pe parte de promovare, exprimă mult mai bine emoția pe care eu, de altfel, o pun când realizez respectiva piesă vestimentară pentru client. E mult mai ușor să folosesc un video decât o imagine pentru a transmite o emoție. Desigur, ele, de obicei, sunt complementare și se susțin una pe cealaltă. Dar, prin video, transmit mesajul atât vizual cât și audio. Și atunci, la clientul meu video ajunge mult mai ușor.

Când îți realizezi materialele multimedia? Apelezi și la profesioniști în domeniu?

Toate materialele multimedia pe care le-am folosit au fost doar cu ajutorul profesioniștilor din domeniu. Singurele poze pe care le realizez și le folosesc în promovare sunt cele cu telefonul, la fața locului, în momentul în care am ceva important sau distractiv de împărtășit pe pagina de Facebook, de exemplu. Dar, de obicei, când este vorba de evenimente pe care le organizez sau de colecții pe care le lansez întotdeauna pozele și video-urile pe care le folosesc sunt realizate de profesioniști.

Ce sfaturi legate de folosirea materialelor multimedia ai putea să oferi? (De exemplu: Unde și cînd se postează cel mai eficient?, Câți bani și în ce să investească prima oară?)   

Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi pe acest domeniu, din fericire, există firme de publicitate care se ocupă cu asta. Însă ce vă pot spune eu, este din experiența mea. Ce am făcut eu este ca înainte și după fiecare lansare de colecție să fac o ședință foto și un video realizat special pentru asta, pe care să îl promovez, cu un buget anume, pe care îl am, în mediul online, atât pe Youtube, cât și pe Facebook. Pot să spun, de exemplu, că am postat în urma ultimei colecții realizate, cred că maxim 2 fotografii pe zi, din colecția respectivă. Iar video-ul realizat l-am reluat o dată la ceva timp.

Cum plănuiești să te folosești de astfel de materiale în noile tale campanii de promovare?

În noile campanii de promovare pe care le planific, consider că o mai mare frecvență a materialelor multimedia este una benefică pentru mine. După cum spuneam și la început, este un domeniul al imaginii, al promovării de imagine, sub toate formele ei. Și atunci, atât fotografia cât și video sunt cele mai în măsură să exprime ceea ce doresc să fac prin acest business.

V-ar putea interesa și:

  1. Iată cum puteți îmbina video marketingul și cumpărăturile în preajma sărbătorilor
  2. 5 Pași prin care vă puteți spune povestea cu ajutorul marketingului
  3. Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovare
  4. ”Am investit 3 milioane de dolari în reclame pe Facebook”
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.