Îți mai amintești când era suficient să ai un site care să arate decent, cu câteva cuvinte cheie dispuse pe unele pagini cu produse? Câte s-au schimbat de atunci! Oamenii de marketing trebuie să vină cu din ce în ce mai multe idei cu care să atragă atenția vizitatorilor. Când infograficele au apărut pe internet, au avut același impact ca atunci când afacerile au început să își publice propriile ebook-uri și rapoarte online. Toată lumea era încântată! Pălăriile se plecau în fața acestei idei. Viața era mai bună! Însă, curând, infograficele au saturat mediul online și și-au pierdut din strălucirea inițială.

Integrarea cuvântului ”video” într-un conținut crește angajamentul publicului.

Astăzi, una dintre cele mai eficiente metode de marketing este video. Potrivit Cisco, conținutul video va atrage peste 69% dintre utilizatorii de internet, până în 2017. Smart Insights consideră că simpla intergrare a cuvântului ”video” într-un conținut crește angajamentul publicului. Oamenii de marketing știu că TREBUIE să folosească video, însă atunci când vine vorba despre crearea efectivă a unuia, se pierd și nu știu de unde să înceapă.

Iată câteva sfaturi despre cum poți integra conținutul video în strategia de promovare a afacerii tale!

65% din totalul populației învață în mod vizual.

65% din totalul populației învață în mod vizual.

Știai că peste 65% din totalul populației învață vizual? Una dintre cele mai utile metode pentru a îți educa publicul țintă este video marketingul. Interesant este faptul că educația se poate face în multe forme. Spre exemplu, poți să îi explici cum să folosească produsul sau serviciul tău sau să îi oferi sfaturi utile despre cum poate profita la maximum de acesta. O altă opțiune, tot mai des folosită, este webminarul. Acesta are rolul de a evidenția poziția brandului, de a prezenta conducerea, precum și de a adăuga valoare interacțiunii cu privitorii.

Atunci când creezi un video în care dorești să prezinți poveștile de succes ale unor persoane, focusează-te pe pe modul în care produsul tău le-a venit în ajutor acestora.

  • Centrează-te pe poveste, nu pe vânzare!

Gândiți-vă la relația pe care o aveți cu potențialii clienți, ca la o relație amoroasă! Brandul dumneavoastră este tipul sexy, atrăgător, cu foarte mult potențial. Clientul este domnișoara frumoasă, inteligentă, selectivă, însă greu de mulțumit. Astfel spus, ca tine a văzut și alții. Cu ce ești tu deosebit? Prin ce te diferențiezi? Atunci când vei înțelege ce te face special, vei crea campanii care nu numai că vor vinde, ci vor deveni memorabile. Este important să faci clientul să simtă că este centrul poveștii pe care o prezinți, că vorbești nu despre, ci cu el! Pentru a facilita acest proces, trebuie să faci lucrurile pas cu pas. Mai precis, să începi cu targetarea. Aceasta este cea mai importantă etapă, indiferent de tipul campaniei pe care dorești să o creezi. Până nu înțelegi nevoile clienților, modul în care ei reacționează la diverși stimuli, la anumite mesaje, nu vei ști cum să te raportezi la aceștia. Vânzarea este ultima etapă. Nu poți avea o relație de lungă durată cu domnișoara frumoasă, până nu o cunoști. O relație în care nu o vei cunoaște, va fi, de fapt, o aventură (n.r.- procesul nu se va termina cu o achiziție). 

  • Optimizează pentru căutări!

Există foarte multe tehnici la care poți apela pentru a te asigura că video va fi găsit mai ușor de către motoarele de căutare. Atunci când vine vorba despre clipurile realizate pentru indexarea în SEO, descrierea este totul. De ce?! Ei bine, descrierea ajută roboțeii de căutare ai Google să înțeleagă tipul conținutului. Asigură-te că folosești cuvinte cheie relevante, titluri unice și descrieri cât mai amănunțite.  

În loc de încheiere, voi repeta urarea din finalul ultimelor articole: Fă din promovare o investiție, nu o cheltuială!

 

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Workshop ”Video marketingul la îndemâna Ta”
  2. [Interviu video] ”Ajungi instant peste tot, dacă îți faci treaba cum trebuie.” Eliza Nițescu, Speakers Club
  3. 6 sfaturi pentru video marketing eficient pe Facebook
  4. [Interviu video] De la pasiune, la afacere de succes. Tiberiu Stanciu, despre Bărbosul Prietenos
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.