Cu siguranță știți celebra zicală: ”Nu ești pe Facebook, nu exiști!”. Dacă este valabilă în cazul persoanelor, de ce nu ar fi și în cazul firmelor?! Marketingul online este un domeniu în continuă schimbare, așadar poți experimenta până găsești abordarea care să stârnească interesul publicului țintă. Însă dacă un mare grup din potențiala ta audiență se află într-un loc în care tu nu ești, este foarte posibil să lucrezi în zadar la strategia de promovare.
În articolul de astăzi, vă oferim câteva dintre modalitățile la care oamenii de marketing pot apela pentru a integra conținutul video în strategia de promovare pe Facebook, a anului 2016.
Puneți clipurile ”pin”
Facebook vă permite să alegeți ce conținut va fi afișat primul, în partea de sus a paginii, fără a fi afectat de restul postărilor. Această caracteristică se numește ”pin”, și poate fi aplicată oricărui tip de conținut, inclusiv celui video. Prin postarea ”pin” a unui clip, vă asigurați că acesta este primul element de pe pagină cu care va lua contact un vizitator. Acesta poate prezenta misiunea și viziunea companiei, poate fi referitor la un concurs, eveniment sau poate fi un clip de întâmpinare și mulțumire către utilizatorul care petrece timp pe pagină.
Targetați conținutul video
Facebook este una dintre cele mai bune modalități prin care puteți discuta în mod direct cu cei care vă cunosc și vă apreciază produsele sau serviciile. Creați conținut video adaptat nevoilor dumneavoastră și oferiți-le celor ce vă apreciază conținut care să îi intrige și să îi determine să comenteze sau, mai nou, să reacționeze altfel decât prin clasicul like.
Concentrați-vă pe transmiterea unei emoții
Facebook nu este locul pentru decizii #deep. Trebuie să vă focusați pe transmiterea unei emoții, a unei stări. Când spun emoție, nu mă refer la faptul că publicul trebuie să plângă sau să intre într-o stare de tristețe. Le puteți insufla bucurie, amuzament, sau, de ce nu, le puteți transmite informații într-o formă mai ușor de ”digerat”. Privitorul nu trebuie să rămână indiferent atunci când urmărește clipul pe care l-ați postat.
Chiar și atunci când vorbiți despre misiunea și viziunea companiei le puteți transmite o stare sau o emoție. Le puteți vorbi despre dificultățile pe care le-ați întâmpinat și în ciuda cărora ați rezistat pe piață. Ba mai mult, ați devenit mai puternici. Asta le va transmite încredere că și ei pot și vor rezona cu brandul. Punct ochit, punct lovit!
Cu cât mai mult conținut video, cu atât mai bine
În articolele anterioare v-am prezentat statistici și date concludente referitoare la impactul pe care conținutul video îl are asupra unui privitor, comparativ cu un text sau cu o imagine. Lucrurile nu se schimbă prea tare atunci când vine vorba strict de Facebook. Din contră! Pe această platformă oamenii de mișcă foarte rapid. Nu vor urmări un clip de 2 minute în timp de dau scroll între postări. Este important să aveți conținut de calitate! Practic, este cartea dumneavoastră de vizită în mediul online. Însă nu vă focusați pe realizarea unui singur clip în care să vă investiți toate resursele- financiare, umane, informaționale. După ce va trece succesul lansării acestuia, riscați să cădeți în anonimat până la următorul conținut excepțional. Mai mult decât atât, standardul pe care îl impuneți de la început va crește în mintea celor ce vă urmăresc.
Dacă nu aveți încredere în aceste afirmații, amintiți-vă 3 clipuri, realizate de aceeași firmă, în decursul anului 2015, care v-au impresionat. Dacă primele care vă vin în minte aparțin unor mari companii, poate ar trebui să vă regândiți bugetul atunci când investiți în crearea unui conținut video. Coca-Cola nu a creat un singur spot. Nici KFC, Doritos, Durex, Telekom, Vodafone, Levi’s, McDonald’s etc. Numele lor se bazează pe campanii de durată, pe investiții și efort.
Comunicați un mesaj
Evitați să vă stresați posibila audiență cu reclame care să convingă să vă aprecieze pagina. În schimb, focusați-vă pe crearea de conținut relevant, care să vorbească pentru voi. Spre exemplu, puteți scrie pe blog. Dacă veți avea articole interesante și folositoare pentru publicul pe care vi-l doriți, acesta va fi mai predispus să intre pe site sau pe pagina de Facebook.
Postați constant
Dacă aveți în plan să realizați mai multe clipuri, însă nu știți când sau cum trebuie să le postați, când este prea mult sau prea puțin, încercați să postați săptămânal. În funcție de reacțiile pe care le veți obține, veți putea aproxima dacă trebuie să măriți sau să reduceți frecvența.
Vă invităm să citiți și: