Lumea este în continuă schimbare, iar Social Media trebuie să țină pasul cu ea! Sau era invers? Oricum, ideea este că lucrurile evoluează rapid, uneori chiar de la o zi la alta.

Asta s-a întâmplat și în cazul Facebook. Ieri a fost agitație mare pe site-ul de socializare. Zuckerberg a introdus noile emoticoane: Like, Love, Wow, Haha, Sad și Angry = Like, Ador, Wow, Haha, Tristețe și Furie (pentru cei cu Facebook în Română). Deși poate părea o schimbare bruscă, se pare că lucrurile au fost analizate strategic timp de un an. Facebook a observat atent reacțiile noastre și voilà!
https://vimeo.com/156501944

La o primă vedere, putem spune că Facebook ne-a dat mai mai multe motive de a petrece timp online, de a urmări modul în care ne-au apreciat prietenii postările. Totuși, din ce în ce mai multe persoane sunt de părere că, odată cu apariția ”emoțiilor”, va scădea rata interacțiunilor la postări. Ceea ce, probabil că se va și întâmpla. Să fim serioși! Când ai atâtea opțiuni de a îți exprima părerea, ce rost mai au cuvintele?

producție video

promovare video, producție video

Cu adevărat important este modul în care vor reacționa brandurile și firmele la această schimbare. Răspunsul general: se vor redresa în funcție de cum reacționează publicul la aceste schimbări. Bine, bine, dar cum vor face asta?

Strategiile de promovare vor include mai mult Love? Cum vor construi campaniile de comunicare astfel încât să diminueze numărul de Angry și Sad? Cum vor interpreta Haha și Wow? Și, cum vor evolua concursurile? Vor fi pe bază de Love, Wow sau se vor limita la vechiul Like?

Un alt aspect la fel de important este algoritmul pe care Facebook îl va folosi atunci când va alege ordinea postărilor. Ce postare va fi prima în News Feed? Vom vedea întâi una care are mai multe Like-uri sau una cu mai mult Love/ Wow?  

Până una alta, vă propun să aruncați un ochi la prima campanie ce îi îndeamnă pe oameni să dea Love, nu Like. Știe Chevrolet ce știe!

Zuckerberg nu face schimbări numai în Facebook.

Și cum nici Instagram nu putea rămâne mai prejos, având în vedere că, din anul 2012, este tot sub umbrela lui Zuckerberg, a anunțat ieri o schimbare. Doar este trendul! Începând de acum, poți vedea numărul de vizualizări ale unui clip. Dacă modificarea făcută de Facebook nu aduce atât de multe vești bune, cea făcută de Instagram nu poate decât să ne bucure! Monitorizarea rezultatelor generate de postarea unui clip va fi mult mai ușoară, iar efectele strategiilor de promovare pot fi evaluate mai în amănunt. Schimbarea a fost anunțată, cum altfel, dacă nu cu un clip. Care va să zică, mai marii într-ale promovării nu doar că susțin postarea de conținut video, dar fac tot posibilul pentru a încuraja afacerile să facă la fel. Ba chiar facilitează procesul de upload și implementează strategii care mai de care mai interesante, pentru a arăta beneficiile acestui tip de conținut.

Starting this week, you’ll begin to see how many times people have watched a video on Instagram. Views are the most widely expected form of feedback on video. That’s why you’ll begin to see view counts underneath videos where before you’d normally see likes. You’ll be able to see likes by tapping “views.” Since launching video two years ago and introducing Hyperlapse and Boomerang, you’ve made video storytelling on Instagram take off. Whether sitting front row at Fashion Week or spending a day on the beach, nothing brings moments to life like video. Adding view counts is the first of many ways you’ll see video on Instagram get better this year. To learn more about video view counts on Instagram, visit help.instagram.com. Video view counts are available as part of Instagram version 7.16 on iOS and Android.

A video posted by Instagram (@instagram) on

 

Este prematur să ne pronunțăm cu privire la modul în care vor evolua lucrurile. Ceea ce putem anticipa este că brandurile vor trebui să țină pasul cu tot ce se întâmplă în Social Media. Aparent, acolo este nu numai prezentul, ci și viitorul! În loc de final, vă adresez o întrebare:

Dacă mâine s-ar produce încă o schimbare majoră în online, afacerea voastră ar putea să o gestioneze?

 

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Workshop ”Video marketingul la îndemâna Ta”
  2. Curs individual de filmare&editare profesională
  3. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. I)
  4. 4 sfaturi pentru o promovare eficientă (Part. II)
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.