Să vă întreb ceva, de ce cumpără oamenii burghie de 4 inci?
În timp ce un milion de răspunsuri posibile vă trec prin cap, Leo McGineva oferă poate cea mai simplă și mai interesantă explicație:
“Oamenii nu vor burghie de 4 inci, ei vor găuri de 4 inci”, ne explică acesta.
Această explicație sugerează că, în calitate de consumatori, suntem foarte selectivi. Nu ne bazăm numai pe factorul financiar, ci dezvoltăm o anumită relație cu brandurile de la care achiziționăm produse. Astfel, suntem atrași de produsele sau serviciile care încearcă să interacționeze cât mai mult cu noi și ne plasează în centrul strategiei de marketing pe care o desfășoară. Și ce alt mediu este mai propice pentru a promova acest nou val umanizat de marketing, decât video? Un studiu realizat de Invodo a arătat că 52% dintre oamenii de marketing spun că acest tip de conținut generează cea mai bună rată de conversie.
2015 este pe final, așa că, pentru a vă ajuta să vă creați propria campanie de video marketing în anul ce va urma, am adunat 7 exemple care ar trebui să vă inspire. Este important să înțelegem cum au influențat publicul țintă și, mai ales, de ce, prin ce metode au făcut asta.
- Scoateți în evidență consumatorii! Ei pot explica beneficiile pe care le-au obținut de pe urma produsului, mult mai bine decât o faceți dumneavoastră.
2. Gândiți-vă la posibilitatea de a lega campania de marketing de o misiune mai complexă, de fidelizare a publicului.
Consumatorii loiali, cei care sunt atrași de brand aduc cu până la 23 % mai multe venituri. Așadar, beneficiați prin crearea unor stategii de marketing care să le recunoască meritele și să îi facă să se simtă importanți.
3. Acest video vă face să simțiți că Google Earth nu a fost lansat pentru a produce bani, ci drept un serviciu care să îmbunătățească viețile utilizatorilor.
Apelați la emoțional. Este un instrument incredibil de puternic care poate influența modul în care oamenii răspund la produsul sau serviciul pe catre îl oferiți.
4. Trebuie să înțelegeți nevoile audienței mai bine decât orice altcineva! Odată înțelese, trebuie să le prezentați în materialele video pe care le veți realiza!
5. Dați un avans a ceea ce urmează să prezentați! Când publicul nu poate prezice deznodământul, este mult mai probabil sa rămână conectat în totalitate.
6. Evaluați efectele pe care produsul sau serviciul le are în industrie, apoi concentrați-vă asupra efectelor pe care le are asupra individului. Astfel, poveștile vor fi mai convingătoare.
7. Inserați umor în mesaj! Deși poate părea dificil să faceți acest lucru fără a pierde din credibilitate, umorul poate înlătura cu ușurință bariera dintre dumneavoastră și public, precum și să stabilească un sentiment de relaționare.
V-ar putea interesa și: