Prezența în mediul online a devenit parte din activitatea zilnică. Nici nu ne trezim cum trebuie și deja verificăm mail-ul, Facebook-fiecare după obicei. Așa sunt și clienții noștri. De fapt, și noi suntem clienții altora, și ne comportăm ca atare. Asta nu poate decât să însemne că promovarea online este ”vitală dacă vrei o campanie virală”. Ei, nu toate campaniile devin virale, așa cum unele nu vor fi nici măcar cunoscute, deși sunt prezente aici. Însă nu pașii prin care poți face o campanie cunoscută sunt subiectul articolului. Astăzi am scris despre conținutul video online și despre modul în care rețelele sociale ”se bat” pentru un loc în strategia ta de promovare. 

  • Să începem cu începutul! Vi-l prezint pe bunicul conținutului video online: YouTube!

YouTube este o bibliotecă online de conținut video. Aproximativ 300 de ore de conținut video sunt încărcate aici, în fiecare minut. Este foarte folositor la creșterea brandului personal și a prizei pe care o aveți la public. E clar că, în anii ce vor urma, YouTube va rămâne același gigant al conținutului video, care a fost dintotdeauna.

Competiția este foarte acerbă pe YouTube.

  • Cu toate acestea, există și unele probleme ce țin de promovare. Una dintre ele se referă la faptul că YouTube se află pe un trend descendent, comparativ cu cele 4 miliarde de streamuri zilnice ale Facebook.

Un număr care este în continuă creștere. Din cauza conținutului impresionant pe care îl găzduiește, competiția este foarte acerbă pe YouTube. Toate filmulețele ”se bat” pentru a fi în centrul atenției. De altfel, nu dispune de capabilitățile celorlalte platforme video aflate în plină expansiune și, până acum, nu a dat semne că ar recupera din deficit. Facebook este liderul în domeniul datelor, fără îndoială! Asta diferențiază rețeaua socială de YouTube.

Facebook te ajută în nenumărate aspecte legate de promovare.

Facebook te ajută în nenumărate aspecte legate de promovare.

Conținutul video de pe Facebook destinat brandurilor a devenit cea mai bună metodă pentru creșterea reach-ului. Adăugați la asta și noile lor reclame video pentru creșterea vânzărilor, precum și faptul că este cea mai bună companie de date din lume pentru oamenii de marketing și veți avea motive serioase să folosiți Facebook pentru promovare.

Gândește-te pentru o secundă, dacă pui filmulețul pe YouTube și nu îi dai share mai apoi pe Facebook, cât pierzi din potențialul reach. E mai bine să postezi direct pe Facebook, nu doar să pui linkul ca un update făcut pe pagina personală, tocmai pentru a fi contabilizat direct în conținutul video propriu. În acest moment, algoritmul News Feed-ului pune foarte mare accent pe video. Când pui filmulețele propriu zise, reach-ul va fi mult mai mare decât dacă ai posta numai link-ul. Asta pentru că Facebook vrea să se diferențieze serios de concurență. Nu mai irosești timpul, mergi direct la țintă. Oferă și opțiuni de embed, de contorizare a vizualizărilor sau de conversie video.

Facebook vine tare din urmă în materie de video și de distribuție a conținutului.

Evoluția Facebook în România

Evoluția Facebook în România

Priviți graficul de mai sus și observați evoluția Facebook în România. Cu un număr impresionant de utilizatori și cu numeroase posibilități de interacțiune, promovare, obținere de insight-uri, distracție și nu numai, Facebook a crescut rapid în popularitate. Aici puteți găsi mai multe informații referitoare la promovarea pe Facebook. 

Facebook devine chiar concurentul televiziunii tradiționale. Momentan, este modalitatea numărul unu pentru a atrage atenția asupra afacerii tale aflată la început de drum. Și nu implică costuri ridicate! Promovarea video e cea mai folositoare și mai accesibilă unealtă de care dispui. Pune-o la treabă!

Chiar dacă Facebook este prezentul și viitorul, nu trebuie să renunți complet la restul mijloacelor de promovare online. Din contră! Este important să fii prezent în cât mai multe medii, pe cât mai multe rețele! Astfel te poți asigura că ajungi la cât mai multe persoane. Asta nu înseamnă că trebuie să arunci cu gloanțe oarbe, să promovezi peste tot fără a măsura rezultatele, gândindu-te că este imposibil să nu fi ajuns mesajul. Conținutul trebuie adaptat platformei pe care postezi, precum și publicului. Spre exemplu, nu poți posta o descriere amplă pe Twitter. Însă despre asta vom povesti în articolul următor. Până atunci, vă doresc să aveți inspirație!

Astăzi, inspirația vine și de aici.

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Workshop ”Video marketingul la îndemâna Ta”
  2. [Interviu video] ”Ajungi instant peste tot, dacă îți faci treaba cum trebuie.” Eliza Nițescu, Speakers Club
  3. 6 sfaturi pentru video marketing eficient pe Facebook
  4. [Interviu video] De la pasiune, la afacere de succes. Tiberiu Stanciu, despre Bărbosul Prietenos
În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.