Deși ziua de luni este cea mai blamată, tot ea este cea care deschide o nouă serie de proiecte și este privită ca un început. Gândiți-vă numai de câte ori ați spus sau ați auzit replica: ”De luni voi face asta!” Tocmai de aceea, în această săptămână, mi-am propus să vă vin în ajutor și să sintetizez cele mai importante informații pe care vi le-am oferit până în prezent în articolele de pe pacpac.ro.
Pentru a ne fi mai ușor, am grupat informația în 4 categorii: 

  1. De ce este necesar conținutul video? 
  2. Cum poate fi adaptat pentru firma mea?
  3. Unde poate fi promovat?
  4. Insight-uri de promovare de la profesioniști

Să recapitulăm ce știm despre video marketing!

1. De ce este necesar conținutul video?

Video este necesar din foarte multe motive, însă înainte de a vă prezenta argumentele, vă voi arăta un clip ce conține statistici din anul 2015. 

Video marketingul este unul dintre cele mai rapide și eficiente moduri de a răspândi informație în mediul online. Studiile au dovedit că oamenii rețin cu 40% mai mult atunci când privesc un clip decât atunci când citesc un text. Online video a devenit ușor de folosit de-a lungul anilor, utilizând mai multe formate, precum și moduri de promovare. Avantajul este că video funcționează pentru tine 24/7. Filmezi o singură dată, îl încarci pe site o singură dată, iar oameni din întreaga lume îl pot vedea pentru următorii ani, cu un simplu click. Un clip care are un subiect interesant, este foarte amuzant sau are un conținut unic, ar putea deveni viral. Asta înseamnă că utilizatorii îl pot distribui pe site-urile lor, pe bloguri sau pe mail. Conform Google, în medie, în acest an, utilizatorii de internet vor petrece cu 88% mai mult timp pe un site care conține video. 64% dintre aceștia sunt predispuși să cumpere un produs după ce privesc un video despre el.

Mai multe despre necesitatea promovării prin conținut video, puteți găsi aici:

a. Ce este video marketingul?
b. Video marketingul crește rata de conversie
c. Video marketingul, trendul viitorului
d. 4 aspecte ale strategiilor de video marketing
e. Trendurile anului 2016 în materie de video marketing
f. Avantajele folosirii video de tip corporatea
g. De ce sunt importante testimonialele?

  Strategiile de promovare au devenit mai numeroase și mai avansate.

2. Cum poate fi adaptat pentru firma mea?

Primul pas în realizarea unui clip este alegerea conceptului potrivit nevoilor dumneavoastră. Trebuie să aveți clar în minte motivul care v-a determinat să realizați un produs video, înainte să stabiliți de ce tip va fi acesta. Sunt numeroase tipuri de conținut video produs pentru a sprijini o strategie de marketing: povestirea, umorul, animația, demonstrația, clipurile serioase, testimonialele, tutorialele etc. Important este să le facilitați potențialilor clienți procesul de achiziție. Permiteți-le vadă cum funcționează produsele pe care le oferiți! Oferiți-le o experiență cât mai plăcută pe site-ul dumneavoastră și, cu siguranță, vă vor fi recunoscători. Conținutul video poate fi folosit și în procesul de vânzare, fiind trimis potențialilor clienți înainte sau după întâlnirea cu aceștia. 

Acestea sunt articolele care fac referire la modalitatea prin care conținutul video poate fi adaptat nevoilor dumneavoastră:

a. 4 tipuri de conținut video pe care toate strategiile de promovare ar trebui să le conțină
b. 5 sfaturi pentru o strategie eficientă de video marketing
c. 3 sfaturi pentru crearea unui conținut video de succes
d. 5 pași prin care vă puteți spune povestea cu ajutorul video marketingului
e. Cum alegeți conceptul de video potrivit?

Am decis să vă prezint în articolul de astăzi insight-urile de promovare de la profesioniști, pentru a putea rezerva un articol întreg promovării din intermediul video. 

“Show the readers everything, tell them nothing.”   

—Ernest Hemingway

4. Insight-uri de promovare de la profesioniști

Vă invit să citiți poveștile de succes ale unor profesioniști în domeniile lor de activitate, să vedeți ce obstacole au întâmpinat pentru a ști cum puteți trece mai ușor peste problemele ce vi se vor ivi. Se spune că învățăm mai ușor din poveștile altora, așadar uitați cum au făcut ei:

a. [Interviu video] ”Ajungi instant peste tot, dacă îți faci treaba cum trebuie.” Eliza Nițescu, Speakers Club

b. [Interviu video] De la pasiune, la afacere de succes. Tiberiu Stanciu, despre Bărbosul Prietenos

c. [Interviu video] Mihaela Georgescu- Insight-uri despre promovare

d. Radu Turcescu – strategii de promovare (Interviu video)

eIrina Toma – Insight-uri despre promovare (Interviu video)

f. ”Eram niște nimeni și deja postam pe internet videouri, filmări, fotografii!” – Petru Stratulat, Lightwave Theatre Company [Interviu video]

g. AdReaction Video- Insight-uri de promovare

Pentru că promovarea reprezintă un subiect pe cât de interesant, pe atât de amplu, i-am rezervat un articol special pe care îl veți putea citi joi. 

 

Vă invităm să citiți și:

  1. Despre rețelele sociale, video și…afacerea ta
  2. 12 strategii pentru a îți promova clipurile de pe YouTube
  3. Snapchat, o nouă concurență pentru Facebook
  4. Reach-ul organic este în scădere [Facebook]

În continuă căutare de dezvoltare personală, Andreea Lepădatu îmbină marketingul, PR-ul și editarea video pentru a crea un spectru complet, ideal mediului de afaceri prezent.